Prijswinnende deelnemers bewonersenquete bekend


7 april 2015

Prijswinnende deelnemers bewonersenquete bekend

Burgemeester Jorritsma reikt de iPad uit.

De heer Ben van Gijzel en mevrouw Tanja Lo-Kioeng-Shioe zijn de prijswinnaars van de twee i-Pads mini, die de gemeente heeft verloot onder de deelnemers aan het onderzoek `Almere in de Peiling 2014'. Op dinsdag 7 april overhandigde burgemeester Annemarie Jorritsma de i-Pads aan de gelukkigen.

Afgelopen najaar voerde de gemeente Almere het grote, tweejaarlijkse bewonersonderzoek `Almere in de Peiling' weer uit. De enquete werd op basis van een willekeurige steekproef gestuurd naar 10.000 Almeerders van 18 jaar en ouder. Onder de 4.000 inwoners die meededen aan het onderzoek,
verlootte de gemeente twee i-Pad mini's.

De enquete `Almere in de Peiling' werd in het afgelopen najaar voor de achtste keer uitgevoerd. De gemeente wil graag weten hoe bewoners denken over diverse onderwerpen. Zo waren er vragen over de tevredenheid met de woonomgeving, de bekendheid met de lokale omroep en vrijetijdsbesteding. Ook
werd naar bijvoorbeeld de mening over de dienstverlening van de gemeente gevraagd en wordt gepeild hoeveel Almeerders zich inzetten als vrijwilliger en/of mantelzorger.

De uitkomsten van de enquete worden meegenomen bij het beleid op vele terreinen. Voor beleid en uitvoering is het voor de gemeente van groot belang om een goed beeld te krijgen van de mening van de bewoners. De uitkomsten van de enquete worden in de komende weken bekend gemaakt.