Begroting Veiligheidsregio Flevoland


7 april 2015

Begroting Veiligheidsregio Flevoland

Het college van B en W heeft kennisgenomen van de Ontwerp Programmabegroting 2016 en de Meerjarenraming 2017-2019 van de Veiligheidsregio Flevoland. Op basis hiervan stelt het college aan de raad voor om hierop een zienswijze in te brengen.

De Veiligheidsregio Flevoland is een samenwerkingsverband tussen de zes Flevolandse gemeenten, politie, brandweer en de Geneeskundige Hulpverlening bij Ongevallen en Rampen (GHOR). Hier wordt de rampen- en crisisbeheersing in Flevoland voorbereid en daadwerkelijk georganiseerd. Het
samenwerkingsverband is formeel geregeld via een gemeenschappelijke regeling. De begroting is hiervoor een sturingsinstrument. Daarom is in de regeling bepaald dat de gemeenteraden zich over de begroting uit kunnen spreken in de vorm van een zienswijze.

Het college stelt de raad voor van deze mogelijkheid gebruik te maken. In de zienswijze wordt steun uitgesproken voor de stappen die worden gezet om vanuit de bezuinigingsopgave een doorgroei van de organisatie te realiseren en dat de maatregelen de veiligheid in de stad, de medewerkers en
vrijwilligers ten goede komen.

Het bestuur van de Veiligheidsregio zal de zienswijze betrekken bij het definitief vaststellen van de begroting in de vergadering van 1 juli.