Afzetting speelveld Wethouder Schaepmanstraat Lage Zwaluwe na vondst..


Afzetting speelveld Wethouder Schaepmanstraat Lage Zwaluwe na vondst asbest

Op 7 april 2015 heeft de gemeente het speelveld aan de Wethouder Schaepmanstraat en de Doctor Dooremanstraat in Lage Zwaluwe afgesloten met hekken. Uit onderzoek blijkt dat er een aantal stukjes asbest is gevonden in monsters van de grond van het trapveld.

De gemeente wilde het trapveld opknappen als afsluiting van het rioolverbeteringsproject. Op het trapveld bleef vaak water staan.

Bij het omspitten van het trapveld is de aannemer op grote hoeveelheden puin gestuit. De gemeente besloot toen om de bovenlaag van de grond te laten afgraven en te vervangen door schone grond. Om grond te mogen afgraven en afvoeren is een onderzoek naar de kwaliteit van die grond nodig. Op 7
april 2015 bleek dat er bij dit onderzoek een aantal stukjes asbest is aangetroffen in monsters van de grond.

Voor de gemeente staat de gezondheid van haar inwoners en kinderen voorop. Daarom is het speelveld (trapveld en speeltuin) afgezet met hekken. Omwonenden ontvangen vanavond een brief van de gemeente met uitleg over de afzetting.

De gemeente laat de komende weken de grond van het speelveld nader onderzoeken. Het is nu nog niet bekend om wat voor soort asbest het gaat, waar het precies ligt en of het gevaarlijk is voor de volksgezondheid. Als de uitkomsten van het uitgebreide onderzoek bekend zijn bekijkt de gemeente
welke maatregelen nodig zijn. De gemeente informeert bewoners over de uitkomsten en de maatregelen.