Gemeente ontvangt bijzonder archief uit 1973


De heer en mevrouw Heck, burgemeester Sylvester en stadsarchivaris Anne Medema bekijken het archief van het Comite Naarden 300 jaar Oranjevesting.

Op donderdag 2 april 2015 heeft burgemeester Sylvester een bijzonder archief in ontvangst genomen, uit handen van de heer A.L.J. Heck. Het gaat om het archief van het Comite Naarden 300 jaar Oranjevesting.

Bijzondere activiteiten 1973

Het comite organiseerde in 1973 de gecombineerde feestelijkheden ter gelegenheid van het zilveren regeringsjubileum van Koningin Juliana en de herdenking van de overdracht in 1673 van Naarden aan stadhouder Willem III, na de Franse bezetting. Het archief geeft een mooi beeld van de bijzondere
activiteiten die op 12 september 1973 in de Vesting plaatsvonden.

Comite Naarden 300 jaar Oranjevesting

Het Comite Naarden 300 jaar Oranjevesting werd opgezet door de Stichting Burgerzin Naarden. De heer Heck zat namens de gemeente in het comite. Hij heeft het archief zorgvuldig bewaard en achtte de tijd rijp om het over te dragen aan de gemeente Naarden. Zo blijft een uniek stukje
vestinghistorie bewaard voor het nageslacht.

Archief 1973 bij Stads- en Streekarchief

Het archief is voor een ieder te raadplegen bij het Stads- en streekarchief aan de Cattenhagestraat 8 te Naarden en is ook te vinden op www.gooienvechthistorisch.nl.

Foto: Bob Awick