Rijkswaterstaat plaatst wegwijzers N61; 7 april- 1 mei

02-04-2015 | Rijkswaterstaat Zee en Delta | persbericht

Rijkswaterstaat werkt vanaf dinsdag 7 april aan de portalen voor bewegwijzering bij de rotondes bij Hoek, de Braakman en Biervliet op de N61. De werkzaamheden duren naar verwachting vier weken. Tijdens deze periode zijn tijdelijk minder rijstroken beschikbaar op de hoofdrijbaan. In de periode 28 april - 1 mei zijn gedeelten van de hoofdrijbaan 's nachts afgesloten. Verkeer wordt omgeleid.

Rijstrookafzetting

Van 7 april tot en met 24 april plaatst Rijkswaterstaat de funderingen voor de portalen. De werkzaamheden vinden in de berm plaats. De buitenste rijstroken worden daarvoor afgezet. Er blijft in beide richtingen een rijstrook open voor doorgaand verkeer. Door de afzetting van de buitenste rijstroken functioneert de rijstrookindeling bij de turborotondes niet meer. Lokaal verkeer kan daardoor niet altijd de N61 bereiken en wordt omgeleid via de zuidelijke parallelweg. Deze omleiding geldt ook voor het openbaar vervoer.

Nachtelijke afsluiting

In de laatste week van de werkzaamheden, van 28 april tot en met 1 mei, plaatst Rijkswaterstaat de liggers van de portalen en de bewegwijzering. Hiervoor wordt de hoofdrijbaan van 20.00 uur tot 6.00 uur op wisselende locaties gedurende korte tijd helemaal afgesloten. Verkeer wordt omgeleid via de zuidelijke parallelweg.

Afrondende werkzaamheden

Het plaatsen van de portalen voor bewegwijzering van de N61 is onderdeel van de afrondende werkzaamheden voor de reconstructie van de N61 tussen Hoek en Schoondijke. Sinds 1 april zijn alle hoofdrijbanen, parallelwegen en fietspad open voor verkeer.