Van Lanschot en Kempen Capital Management lanceren Evi Pensioen voor opbouw van vermogen

Door: Van Lanschot

Datum: 07 apr 2015

De opbouw van pensioenen verandert ingrijpend door nieuwe regels en ontwikkelingen. De verantwoordelijkheid voor de opbouw van het pensioen verschuift steeds meer naar het individu: de werknemer, de zzp'er en de zelfstandige ondernemer. Defined benefits veranderen in defined contribution en de fiscale mogelijkheden om via de werkgever pensioen op te bouwen boven een inkomen van EUR 100.000 in Box 1 zijn beeindigd. Daarom is actie noodzakelijk voor de opbouw van het pensioen.

Een oplossing

Van Lanschot en Kempen Capital Management introduceren Evi Pensioen: fiscaal aantrekkelijke vermogensopbouw voor het pensioen, met de beleggingskennis van een wealth manager. Evi Pensioen biedt, in aanvulling op de verplichte pensioenopbouw bij de werkgever, een oplossing voor het pensioen:

* Evi Pensioenbeleggen: de bruto-variant in Box 1 met fiscale aftrek van lijfrentepremies voor inkomens tot EUR 100.000 als sprake is van een pensioentekort; * Evi Netto Pensioenbeleggen: de netto-variant met een vrijstelling in Box3 voor inkomens boven de EUR 100.000.

Richard Bruens, lid van de Raad van Bestuur van Van Lanschot verantwoordelijk voor Private Banking: "Het lukt maar weinig mensen om hun pensioenopbouw de tijd en aandacht te geven die het eigenlijk nodig heeft. Tegelijkertijd is dat harder nodig dan ooit. Met Evi Pensioen kunnen we ondernemers, zzp'ers en werknemers "ontzorgen" bij de opbouw en het behoud van hun pensioenvermogen."

Paul Gerla, directeur Kempen Capital Management: "Evi Pensioen is een flexibele, gemakkelijke en goed gespreide beleggingsoplossing die uitzicht geeft op het behalen van de doelstellingen op de lange termijn."

Evi Pensioen is nu beschikbaar voor bedrijven en belangenorganisaties die deze oplossing willen aanbieden aan hun werknemers of leden. In de tweede helft van 2015 volgt de lancering van de online toepassing voor particulieren. Deze oplossing is ook bij uitstek geschikt voor zzp'ers, die hun fiscale jaarruimte willen benutten.

Flexibel pensioen opbouwen

Evi Pensioen maakt het mogelijk om pensioen op te bouwen met een fiscaal voordeel. Evi Pensioen belegt automatisch met een life-cycle structuur. Naast keuzevrijheid en spreiding over verschillende aanbieders biedt Evi Pensioen het voordeel van een eigen beleggings-rekening die zorgt voor behoud van vermogen bij overlijden en flexibiliteit bij het wisselen van baan.

Kwaliteit met een transparante kostenstructuur

Evi biedt haar kennis op een zo efficient mogelijke manier aan, zodat onnodige kosten voorkomen worden. Vandaar dat ze vrijwel volledig online gaat werken. Bovendien maakt Evi alle kosten zichtbaar, zodat helder is welke kosten de klant betaalt.

Evi Pensioen berekent EUR 49 per jaar aan vaste kosten en gemiddeld 0,85% over het belegd vermogen aan kosten voor het beheren van de beleggingsfondsen. Voor deelnemers die gebruik maken van Evi Pensioen via hun werkgever of belangenorganisatie geldt een collectiviteitskorting.

Zie voor meer informatie (met name gericht op werkgevers) over kosten en kenmerken: www.evipensioen.nl. Hier staan ook de Dienstverleningsdocumenten en financiele bijsluiters.