Unit4 Business World wint European IT & Software Excellence Award 2015

Utrecht - 07. April 2015

Unit4 heeft een European IT & Software Excellence Award gewonnen in de categorie `Government/Utilities Solution of the Year'. De winnaars zijn geselecteerd op basis van drie criteria: (1) kennis van de behoefte van de klant, (2) een tijdige oplevering van het project en (3) het halen of overtreffen van vooraf afgesproken doelstellingen.

Het winnende project was de implementatie van Unit4 Business World bij Coventry City Council, een lokale overheidsinstantie in de West Midlands van Engeland. Coventry is de op acht na grootste stad van Engeland met ruim 300.000 inwoners. Het `Money Matters programme' van Coventry gebruikt de ERP-oplossing van Unit4 voor het stroomlijnen van de financiele en inkoopprocessen. De implementatie van de software bereikte een return on investment (ROI) in slechts 154 dagen; in minder dan twee jaar bespaarde de gemeente ongeveer 5,5 miljoen euro. Daarnaast bespaart Coventry jaarlijks naar schatting 165.000 euro aan externe IT-consultants, omdat de gemeente zelf aanpassingen kan doorvoeren in de financiele back office-systemen, zonder hulp van buitenaf.

De implementatie kwam op een moment dat het inwoneraantal groeide, terwijl de inkomsten van de gemeente daalden met 15 procent per jaar. "We hadden een behoorlijke uitdaging op financieel gebied en moesten actie ondernemen", aldus Barry Hastie, Assistant Director Financial Management, Revenues and Benefits bij Coventry City Council. "Omdat Unit4 Business World mensen centraal stelt, stond het ondersteunen van medewerkers met relevante informatie centraal en wordt er niet alleen gekeken naar het inrichten van processen. De ROI en onze klanttevredenheidsonderzoeken laten zien dat deze aanpak heeft gewerkt."

"De concurrentie was dit jaar hevig, met 83 finalisten uit 32 Europese landen", aldus juryvoorzitter John Garratt van de European IT & Software Excellence Awards. "De jury was vooral onder de indruk van de succesvolle implementatie van dit omvangrijke project bij Coventry City Council."

Unit4 levert software aan verschillende lokale overheidsinstanties in Europa, waaronder Bristol, Stockholm en Berlijn.

Multimedia: to download: click right mouse button and 'save image as'

About the company

Unit4 is een toonaangevende leverancier van bedrijfssoftware voor dienstverlenende organisaties. Met ruim 4000 medewerkers wereldwijd genereert Unit4 een jaarlijkse omzet van meer dan 500 miljoen euro. Unit4 levert ERP, branchegerichte en best-in-class applicaties. Duizenden organisaties uit sectoren als zakelijke en publieke dienstverlening, onderwijs, non-profit, vastgoed, groothandel en financiele dienstverlening werken met business software van Unit4.

Unit4. In business for people.