2e ronde Synappz Medical Apps op Future of Internet CHallenge eHealth

Synappz Medical Apps door naar 2e ronde Europese Future-of-Internet programma

Synappz Medical Apps is erin geslaagd door te dringen tot de 2e ronde van het accelerator pro-gramma Future of Internet CHallenge eHealth (FICHe). Deelnemers aan FICHe krijgen toegang tot een breed scala uiterst geavanceerde digitale componenten middels het FIWARE-platform, waar-mee zij hun innovatieve eHealth ideeen sneller en effectiever naar de markt kunnen brengen.

FIWARE werd eind 2014 door de EC gelanceerd om de digitale innovatiekracht van Europa te versterken. Brussel sluist via een 16-tal accelerators een stimuleringsprogramma van 80 miljoen Euro naar de markt om de FIWARE standaard op de kaart te zetten. FICHe is een dedicated eHe-alth accelerator, die in Nederland wordt ondersteund door de StichtingDigitaleZorg.nl en TNO.

Uit de aanvankelijk meer dan 300 aanmeldingen selecteerde een internationale vakjury 80 innova-tieve eHealth concepten voor deelname aan de 1e ronde van het FICHe traject. Die 1e ronde fo-cusseerde zich vooral op het ontwikkelen van een duurzaam business model rondom de ingedien-de concepten, wetende dat dit voor veel nieuwe eHealth ideeen een succesvolle marktintroductie in de weg staat. Uit deze 80 bedrijven werden vorige week de meest veelbelovende 40 bedrijven geselecteerd voor deelname aan de volgende fase van dit traject, waaronder ook Synappz.

Synappz participeert in FICHe met haar Personalized Medical Apps-platform, een concept dat een arts en diens patient in staat stelt samen een volledig gepersonaliseerde medische app te maken en de hiermee verzamelde gegevens in te zetten voor gerichte en wetenschappelijk gevalideerde gedragsveranderingen. Synappz wist de jury ervan te overtuigen dat zij met haar kennis en netwerk rondom mobiele gezondheidstoepassingen een business model heeft uitgedacht dat goede kans van slagen heeft binnen de complexiteit van de Europese zorgsector.

Synappz bundelt in dit initiatief haar krachten met gedragswetenschappers van het VUmc, die de noodzakelijke wetenschappelijke onderbouwing van het platform gaan zeker stellen. Daarnaast brengt het Arnhemse ICT-bedrijf Luminis haar kennis en ervaring in op het gebied van modulaire open source technologieen. Deze combinatie aan bedrijven zal in de 2e fase van FICHe een Proof-of-Concept van het platform gaan bouwen, wat vervolgens door dezelfde vakjury wordt be-oordeeld. Uiteindelijk gaan dan de beste 20 bedrijven door naar de 3e en tevens laatste ronde van FICHe.

Synappz Medical Apps bedenkt, ontwikkelt en vermarkt vernieuwende mobiele concepten en praktische oplossingen voor medische professionals, zorgcentra, geneesmiddelfabrikanten en patientenorganisaties. Synappz verkreeg verschillende awards (eHealth Start Up of the Year, Health App Award, Ordina eHealth Innovation Challenge) en was met 'iP Plaslijst' de eerste CE-gecertificeerde medische app in Nederland. Met toewijding en passie werkt Synappz aan het op de kaart zetten van mHealth in de zorgwereld.

Meer over FIWARE: http://www.fi-ware.org/