Fusieplannen RMC Groot Klimmendaal en ViaReva

Fusieplannen RMC Groot Klimmendaal en ViaReva

Revalidatiecentra ViaReva en RMC Groot Klimmendaal hebben de afgelopen periode onderzocht of een verregaande samenwerking tussen beide organisaties voordelen biedt, welke dat zijn en op welke wijze deze samenwerking kan worden ingevuld. Uitkomst van het onderzoek is dat een fusie de beste samenwerkingsvorm is om in de toekomst kwalitatief goede patientenzorg in beide centra en regio's in stand te houden en verder te verbeteren.

Waarom fusie

Door middel van een fusie zijn de meeste voordelen te behalen, zoals meer volume per diagnosegroep, meer mogelijkheden voor expertiseontwikkeling en innovatie en het kunnen blijven voldoen aan toenemende kwaliteitseisen. Door een fusie kan het belang van beide organisaties en haar medewerkers het beste worden geborgd en het vergroot de weerbaarheid. Daarmee verstevigen we de positie van de organisatie in de toekomst en kunnen we gezamenlijk meer investeren en ontwikkelen.

Intentieverklaring

De intentieverklaring om te komen tot een fusie is aan beide Ondernemingsraden ter advisering voorgelegd. Beide raden hebben positief geadviseerd. De bestuurders Esther Agterdenbos-van de Ree en Ytje Jensma hebben de intentieverklaring om te fuseren inmiddels getekend. Zij vertelden tijdens het maken van bijgaande foto: "Wij geloven dat we samen sterker zijn. Door samen te gaan, kunnen we goede revalidatiebehandeling leveren op de juiste plek onder het motto: Dichtbij wat kan, centraal wat moet."