Terugblik Minisymposium 20 jaar mobiliteit Regio Twente

`Samen veel bereikt!'

Per 1 januari 2015 is een einde gekomen aan 20 jaar mobiliteit onder de vlag van Regio Twente. Vanaf mei 1995 heeft Regio Twente de mobiliteitstaak in Twente vervuld. Het ging hierbij om de verantwoordelijkheid voor o.a. het openbaar vervoer (bus en trein), verkeersveiligheid, infrastructuur, goederenvervoer en bereikbaarheid. De zeven stadsregio's zijn per januari wettelijk afgeschaft en van daaruit is de mobiliteitstaak overgegaan naar de provincies en in de Randstad naar twee nieuw gevormde vervoersautoriteiten. Voor Twente betekent dit dat provincie Overijssel dit heeft overgenomen.

De overdracht is de afgelopen maanden goed verlopen en Regio Twente heeft alle vertrouwen in een goede uitvoering door de provincie in nauwe samenwerking met de Twentse gemeenten.

Dat na 20 jaar een einde is gekomen aan een taak waaraan we altijd met passie en volle inzet gewerkt hebben, wilden we als Regio Twente niet ongemerkt voorbij laten gaan.

Woensdag 1 april keken Jan Bron, portefeuillehouder Mobiliteit, en Robert Oude Elberink, Commercieel Manager Syntus, tijdens een minisymposium terug op twee decennia regionaal mobiliteitsbeleid (en -uitvoering), voorafgegaan door een passende film over 20 jaar mobiliteit Regio Twente.

Daarnaast werd uiteraard ook vooruit gekeken. Hans Peter Benschop, manager Trendbureau Overijssel, nam ons mee in een presentatie over 'Trends in Mobiliteit'.

Bedrijfsdichter Sjors Talsma vatte het gehele symposium creatief en treffend samen in een - ter plekke geschreven - gedicht 'Met mij ben ik nog lang niet klaar'

(hier gedicht in gesproken versie)

Gezien de hoge opkomst (ca. 120 bezoekers) en de vele positieve reacties kunnen we spreken van een geslaagde bijeenkomst. Het minisymposium 20 jaar mobiliteit Regio Twente 'Samen veel bereikt!' is voor Regio Twente het moment waarmee we - met gepaste trots - een periode afsluiten van regionale verantwoordelijkheid voor verkeer en vervoer.