Waardering voor oprichter cabaretsite Zwarte Kat

PERSBERICHT

Amsterdam, 7 april 2015

Waardering voor oprichter cabaretsite zwarte kat

Iedere twee jaar wordt tijdens het Amsterdams Kleinkunst Festival DeWaardering uitgereikt. Deze prijs schenkt aandacht aan personen of instellingen die zich achter de schermen zeer verdienstelijk hebben gemaakt voor de Nederlandse kleinkunst. Tijdens de finale van de Wim Sonneveldprijs 2015 op dinsdag 14 april wordt DeWaardering uitgereikt aan Richard van Bilsen, oprichter van cabaret website zwartekat.nl.

Volgens de jury van DeWaardering is zwartekat.nl al twintig jaar van continue en toenemende waarde voor de cabaretwereld. Zowel cabaretliefhebbers als professionals (ruim 1.000 per dag) bezoeken de site die snel, alert en goed geinformeerd reageert op actualiteit, aldus de jury die dit jaar bestond uit Simone de Waard, Machiel Emmering en Henk van Gelder. Ook de toepassing van journalistieke principes als hoor- en wederhoor en de uitgebreide archieffunctie worden geprezen. Oprichter Richard van Bilsen beheert de site vrijwillig en heeft deze laten uitgroeien tot een professioneel journalistiek platform.

De uitreiking vindt plaats tijdens de finale van het Amsterdams Kleinkunst Festival, waarin drie talentvolle kleinkunstenaars strijden om de Wim Sonneveldprijs, op dinsdag 14 april in het DeLaMar Theater. DeWaardering werd door het Amsterdams Kleinkunst Festival ingesteld in 2007 bij het afscheid van de bestuursleden Simone de Waard en Machiel Emmering. De prijs werd daarna nog toegekend aan Joost Nuissl (oud directeur Kleine Komedie), uitgever Vic van de Reijt en journalist Henk van Gelder. De prijs bestaat uit een oorkonde, een speciaal door Frank van Pamelen geschreven gedicht en een bedrag van 1.500 euro.