Meer dan 300.000 pacemaker/icd procedures geregistreerd


Amsterdam, 20150407 -- Sinds de oprichting van de NCDR zijn ruim 300.000 pacemaker en ICD procedures geregistreerd . Hiermee is een waardevolle bron aan gegevens ontstaan. Een deel van deze gegevens worden, zonder naar de individuele patiënt herleidbaar te zijn, zijn gekoppeld met het recentelijk door het ministerie van VWS opgerichte implantatenregister . NCDR is hiermee een van de eerste registers die haar data aan het implantatenregister beschikbaar stelt.

Het NCDR, opgericht in 2007, is de nationale organisatie die zich bezig houd met het verzamelen en registreren van gegevens omtrent cardiovasculaire verrichtingen in Nederland. Het doel van deze registraties zijn het verbeteren van de kwaliteit van cardiovasculaire zorg, het kunnen garanderen van de traceerbaarheid van patiënten in geval van terugroepacties en het mogelijk maken van wetenschappelijk onderzoek.

De National Cardiovascular Data Registry (NCDR) zal tijdens haar gezamenlijk symposium met NVVC/Connect op 8 april as. haar 2013 jaarboek aanbieden aan de scheidend voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Cardiologie, Dr. V.A.W.M. Umans. 

Het NCDR jaarboek 2013 is te downloaden via de website  www.ncdr.nl

Voor verdere vragen kunt u, via het NCDR bureau, contact opnemen met Dhr. W.G. van Zwet, directeur , tel. 020-3331080 of mailen naar bureau@ncdr.nl





National Cardiovascular Data Register