Informatieavond project Grensmaas op 8 april

De overstromingen van de Maas in de jaren '90 staan nog bij veel mensen op het netvlies gebrand. Dat moeten we kunnen voorkomen, nooit meer natte voeten in de lager gelegen gedeeltes van onze provincie. Om dat voor elkaar te krijgen is het project Grensmaas gestart. In het zuiden van de provincie zijn de werkzaamheden al klaar. In juni start de uitbreiding van de Maas ook bij ons. Als eerste is de locatie Trierveld/Koeweide aan de beurt. Het gaat om het gebied tussen Illikhoven/Visserweert en Schipperskerk. Om te laten zien wat er precies verandert en waarom nodigt Consortium Grensmaas, de uitvoerder van de werkzaamheden, de inwoners van Illikhoven en Visserweert uit voor een infoavond op woensdag 8 april in het kerkje van Schipperskerk aan het Sterre der Zeeplein 12. De avond begint om 19.30 uur. Woont u in Schipperskerk, Holtum of Buchten? Ook dan bent u van harte welkom.

Programma

Tijdens deze avond krijgen de inwoners onder meer tekst en uitleg over de uitvoering, de duur van de werkzaamheden, de bouwkundige inspectie van woningen nabij het werk en het scala aan maatregelen om eventuele overlast tot een minimum te beperken. Uiteraard is er ook alle ruimte om vragen te stellen.

Werkzaamheden

De werkzaamheden in Trierveld/Koeweide bestaan de eerste maanden vooral uit dekgrondverzet en de aanleg van geluidswallen ten zuiden van Illikhoven en ten noorden van Schipperskerk. Vervolgens staan de aanleg van een verwerkingshaven en een depot voor de opslag van zand en grind centraal. Volgens planning duren de werkzaamheden zo'n drie jaar in Illikhoven/ Visserweert en tien jaar in Trierveld/Koeweide.

Nieuwsbrief

De bevolking wordt over alle actuele ontwikkelingen over het project Grensmaas maandelijks op de hoogte gehouden via een digitale nieuwsbrief met alle actuele ontwikkelingen over het project.