Winnaars FIRST® LEGO® League bezoeken PvdA-fractie

Winnaars FIRST® LEGO® League bezoeken PvdA-fractie

Op woensdag 8 april, tussen 14.00-14.30 uur ontvangt Diederik Samsom de winnaars van de FIRST® LEGO® League in de fractiekamer van de PvdA. De FIRST® LEGO® League is een wedstrijd tussen scholieren van negen tot en met veertien jaar met zelf gebouwde en geprogrammeerde robots gemaakt van LLEGO MINDSTORMS®. Daarnaast doen de kinderen onderzoek naar een jaarlijks wisselend thema. Dit jaar was het thema ‘FLL World Class, learning unleashed’. De scholieren hebben onderzoek gedaan naar hoe leren in de toekomst vorm moet krijgen. Dit onderzoek presenteerden zij aan een jury van experts tijdens de finale. Op 7 februari jongstleden reikte Samsom de prijzen uit aan de winnaars van deze wedstrijd en nodigde ze uit voor een bezoek aan de fractie en een rondleiding door het Tweede Kamergebouw. Tijdens het bezoek aan de PvdA-fractie zullen de leerlingen een demonstratie verzorgen en een toelichting geven op de door hun gebouwde robots. Ook geven zij een korte presentatie van hun projectonderzoek.

De winnaars veroverden een plek in de wereldfinale in St. Louis (VS) in april en op het Open African Championship in Johannesburg (SA) in mei. Wereldwijd hebben meer dan 240.000 kinderen uit meer dan 80 landen aan de FIRST® LEGO® League meegedaan. In de voorrondes van de FIRST® LEGO® League in Nederland en Vlaanderen hebben dit jaar bijna 5.000 kinderen meegedaan.

De FIRST® LEGO® League is een programma van de Stichting Techniekpromotie. Deze stichting maakt zich sterk om in de belevingswereld van alle kinderen van vier tot en met achttien jaar aandacht te creëren voor techniek en wetenschap. Op landelijk niveau bundelen Technische Universiteiten, onderwijsinstellingen, overheden, bedrijven en partners hun krachten in Stichting Techniekpromotie. Via aangesloten regionale partners biedt Stichting Techniekpromotie educatieve programma’s aan die kinderen helpen een positieve attitude, kennis en talenten voor wetenschap en techniek te ontwikkelen. Eureka!Cup, het Techniek Toernooi en de FIRST® LEGO® League zijn enkele van de programma’s.

De leerlingen die de PvdA-fractie bezoeken zijn afkomstig van basisschool De Telgenborch uit Almelo, het Van Maerlant Lyceum uit Den Haag en het Libanon Lyceum uit Rotterdam.