A12 dicht door ongeluk bij Oosterbeek


8 april 2015, 23:41

De A12 tussen Utrecht en Arnhem is woensdag aan het einde van de avond afgesloten vanaf Wageningen. Oorzaak is een flink ongeluk waarbij meerdere voertuigen betrokken zijn.

Bij het ongeluk is iemand gewond geraakt. Hulpdiensten zijn aanwezig om assistentie te verlenen. De vermoedelijke veroorzaker van het ongeval is spoorloos. De politie is momenteel op zoek naar deze persoon, maar dat heeft tot nu toe geen resultaat opgeleverd.

Door de afsluiting staat het verkeer achter het ongeluk inmiddels ingesloten over enkele kilometers. Het is nog onbekend hoe lang de afsluiting nog gaat duren en wanneer het ingesloten verkeer dus weer op gang komt.

Update 23:50 uur

Het verkeer kan weer enigszins op gang gaan komen aangezien de linkerrijstrook vrijgegeven is. De rechterrijstrook blijft nog wel even dicht, aangezien hulpdiensten zich nog om de gewonde ontfermen en een van de auto's geborgen moet worden. Veel automobilisten hebben ongeveer 45 minuten
ingesloten gestaan achter het ongeluk. De 4 kilometer file kan nu vanaf vooraan weer op gaan lossen. Een van de automobilisten die betrokken was bij het ongeluk en is doorgereden (de vermoedelijke veroorzaker) is niet meer aangetroffen.

Update 00:06 uur

Fotograaf Bjorn Appel van Videovalley.nl maakte deze foto.

Ongeval A12 bij Ede. Twee personen naar ziekenhuis. pic.twitter.com/udshhoPdA4

a** BjA,rn Appel (@videovalley) April 8, 2015