Scholieren Anton Geerdesschool de straat op voor Natuurlijk Schoon


09 april 2015

Wethouder Rene de Vent gaat donderdag 16 april 2015 om 13.15 uur de leerlingen van de Anton Geerdesschool in Slagharen helpen met het opruimen van zwerfafval. Van 13 april tot en met 17 april doen 215 scholen mee aan de zwerfafvalcampagne Natuurlijk Schoon, een initiatief van ROVA.

Zo'n 13.500 scholieren uit 16 gemeenten gaan de straat op om de omgeving van hun school schoon te maken. Voorzien van opvallende hesjes en handschoenen en gewapend met knijpertjes en vuilniszakken, gaan de kinderen in de omgeving van de school zwerfafval opruimen.

Ze worden daarbij begeleid door leraren en ouders. Het ingezamelde zwerfafval wordt door ROVA opgehaald.

Fotoactie
In de gemeente Hardenberg doen dit jaar 24 scholen mee aan de actie Natuurlijk Schoon. Door mee te doen aan een fotoactie kunnen de kinderen een feest voor de hele school winnen.

Natuurlijk Schoon is een samenwerkingsproject dat geinitieerd is door ROVA. In samenwerking met 16 gemeenten, natuur- en milieuorganisaties, scholen uit basis- en voortgezet onderwijs en verenigingen, worden bestaande en nieuwe zwerfafvalacties gecombineerd om een zo groot mogelijk effect te
hebben.

Schone en duurzame leefomgeving
Door de actie breed in te zetten en op te trekken met maatschappelijke organisaties, wordt de strijd met zwerfafval aangegaan. Op deze wijze zijn ROVA en de aangesloten gemeenten op weg naar een schone en duurzame leefomgeving. Meer informatie: www.rova.nl/natuurlijkschoon.