Stichting Leergeld nu ook in Noord Drenthe


Nieuwsbericht Stichting Leergeld nu ook in Noord Drenthe

Gepubliceerd op: 09 april 2015

Sinds maart bestaat de Stichting Leergeld Noord Drenthe. De missie van deze private organisatie is het voorkomen van sociale uitsluiting van kinderen. Het gaat daarbij om kinderen in de leeftijd van 4-18 jaar uit gezinnen met zeer geringe financiele middelen. De stichting verleent materiele
hulp aan deze kinderen om ze zo een kans te geven deel te nemen aan binnen- en buitenschoolse activiteiten.

De organisatie biedt een vangnet wanneer de bestaande sociale voorzieningen in de Noord Drentse gemeenten (Aa en Hunze, Assen en Tynaarlo) geen oplossing bieden. De stichting kan ook een rol spelen in het verwijzen naar overheids-en andere maatschappelijke voorzieningen.
Op lokaal niveau werkt men met vrijwillige bestuursleden, cooerdinatoren en intermediairs. Iedereen kan een aanvraag voor hulp indienen. Na een persoonlijk gesprek met de intermediair moet dan blijken of de aanvraag voldoet aan de criteria.

De Stichting krijgt naast bijdragen van de drie gemeenten ook steun van private partijen zoals de Rabobank, Tijdhof Daverschot De Jong Posthumus Notarissen en de landelijke Stichting Leergeld. Verspreid over Nederland bestaan er al meer dan 75 lokale stichtingen actief.
De contactgegevens van de stichting in onze gemeente zijn:

Postadres: Postbus 17, 9480 AA Vries,
telefoon: 0613148625,
email: leergeldtynaarlo@gmail.com
landelijke website: www.leergeld.nl