Eerste zitting in onderzoek naar dood Nikki Lawalata


9 april 2015 - Arrondissementsparket Midden-Nederland

Het onderzoek ter zitting naar de gewelddadige dood van Nikki Lawalata eind augustus/begin september 2013 begint op dinsdag 14 april met een regiezitting bij de rechtbank in Lelystad. Verdachte is een 41-jarige vrouw; de zaak tegen de andere verdachte is vandaag geseponeerd.

De verdenking tegen de vrouw omvat twee feiten: moord dan wel doodslag en wegmaken van het lichaam. Op grond van deze feiten heeft ze in de periode februari en maart 2014 enkele weken in voorarrest gezeten. Sinds die tijd mag ze haar rechtszaak in vrijheid afwachten.

In het onderzoek is geen bewijs naar voren gekomen voor de betrokkenheid van de 33-jarige man die aanvankelijk ook als verdachte werd aan gemerkt. Hij is vandaag geinformeerd over de beslissing van de officier van justitie om deze zaak te seponeren. Ook de nabestaanden van Nikki Lawalata zijn
van de beslissing op de hoogte gebracht.

De eerste zitting op 14 april staat gepland om 11.00 uur en is bedoeld om de verdediging de gelegenheid te bieden onderzoekswensen naar voren te brengen. Ook zal gesproken worden over het verdere verloop van het onderzoek ter zitting.

Deel dit op

*