Kent u iemand die een lintje verdient?


U kunt hem of haar tot 1 juli 2015 voordragen voor een Koninklijke Onderscheiding tijdens de `lintjesregen' van 2016. Deze persoon moet inwoner zijn van onze gemeente en zich minimaal vijftien jaar geheel belangeloos hebben ingezet voor de samenleving.

De behandeling van een voorstel voor een Koninklijke Onderscheiding neemt veel tijd in beslag. De juiste gegevens moeten worden achterhaald en ondersteuningsbrieven verzameld.

De aanvraag voor een lintje heeft een lange weg af te leggen. Wanneer de aanvraag compleet is, brengt eerst onze burgemeester advies uit over het voorstel. Daarna geeft de Commissaris van de Koning een oordeel. Die stuurt het voorstel weer naar het Kapittel voor de Civiele Orden, een
onafhankelijk orgaan dat een zwaarwegend advies geeft aan de minister. Wanneer die positief beslist, wordt de onderscheiding door Zijne Majesteit bij Koninklijk Besluit toegekend.

Vanwege die lange weg is het belangrijk dat u de aanvraag tijdig indient. Voor de "lintjesregen" van 2016 ontvangt de burgemeester graag de voorstellen voor 1 juli 2015.

Meer informatie
Voor meer informatie verwijzen wij u naar www.lintjes.nl of naar de gemeentelijke website.
Stuur uw aanmelding met motivatie door voor 1 juli 2015 aan mevrouw H.A. van Offerden, Postbus 250, 3640 AG Mijdrecht met de melding vertrouwelijk op de enveloppe.

Vragen?
Als u vragen heeft, dan kunt u natuurlijk contact opnemen met mevrouw H.A. van Offerden via T. 0297 29 17 10 of E. h.vanofferden@derondevenen.nl.

Aanvraagformulieren zijn te downloaden via www.lintjes.nl of bij haar te verkrijgen.