Groen licht voor plan Veldwijk


09/04

Groen licht voor plan Veldwijk

Op woensdag 8 april heeft de Raad van State uitspraak gedaan en alle beroepen tegen het bouwen van negen nieuwe huizen in plan Veldwijk ongegrond verklaard.

De opzet van de nieuwe wijk is ingegeven door het groene karakter van de locatie en de directe omgeving. Het plan kent negen ruime kavels en biedt daarmee ruimte aan royale en exclusieve woningen, die een niche in de woningmarkt van Tubbergen en omgeving invullen.

Bestaand groen is leidend
Het bestaande groen op en rond het plan vormt de ruimtelijke drager. Handhaven van de aanwezige kwaliteiten is niet voldoende, deze zullen worden versterkt en doorgezet in de gehele verkavelingsopzet. Groen en de ruimtelijke opzet van de verkaveling met de licht gekromde weg die de kavels
ontsluit bepalen het beeld. De woningen zijn daaraan ondergeschikt.

Een en ander heeft geleid tot een plan met negen ruime kavels varierend van kavels van ruim 1200 m2 tot kavels van ruim 2300 m2. Er zijn al meerdere belangstellenden voor de kavels plan Veldwijk.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------