Overeenkomst Eemhof getekend


Onder toeziend oog van wethouder Jan den Dunnen tekenden woensdag 9 april jongstleden Jos van der Wardt en Jan den Ouden de intentieovereenkomst voor de herontwikkeling van de voormalige winkelplint van de Eemhof.

De voormalige winkelplint wordt verbouwd om maximaal vierentwintig clienten met dementie te huisvesten. Een doelgroep waar binnen Eemnes momenteel geen gepaste zorg en huisvesting voor is.

"Een uniek project", vindt wethouder Jan den Dunnen. "Door een ingrijpende verbouwing krijgt het voormalige winkelcentrum de Eemhof een nieuwe functie en zal de kwaliteit en uitstraling van het gebouw en omgeving een flinke impuls krijgen. Tevens is het een uitgelezen kans om een doelgroep te
bedienen die op dit moment nergens in Eemnes terecht kan. Als gemeente zijn we erg blij dat dergelijke initiatieven worden ontplooid."

Ook Amaris Zorggroep kijkt vol vertrouwen naar de locatie. "Binnen Eemnes is nergens plaats voor mensen met dementie. Het is mooi om op deze prachtige plek een huisvesting te realiseren en daarmee in te spelen op de zorgvraag van de huidige en toekomstige ouderen".

Jan den Ouden, bestuurder van Amaris, vervolgt: "Ook kijken we of het mogelijk is om een zorgsteunpunt voor de hele buurt te gaan opzetten". Hiermee is het mogelijk om binnen de buurt te voorzien in een groeiende behoefte."

Jos van der Wardt van de Van der Wardt Bouwgroep is vooral trots op de mogelijkheid om iets unieks te realiseren. "Volgens mij is dit het eerste winkelcentrum dat wordt getransformeerd in wonen met zorg". Hiermee spelen we in op de actualiteit en geven we de Eemhof de uitstraling terug die het
verdient".

De verwachting is dat in het najaar kan worden gestart met de werkzaamheden.