Terugblik thema-avonden


De zoektocht naar het benoemen van concrete resultaten blijft. Dat is een van de conclusies die tijdens de thema-avond op 8 april is getrokken. Deze avond werd teruggeblikt op de thema-avonden die de afgelopen maanden de revue zijn gepasseerd.

Wat duidelijk in de terugblik naar voren kwam is dat het ingewikkeld blijft om abstracte begrippen uit te werken naar concrete resultaten. Kort zijn de uitkomsten van de eerdere avonden besproken. De verslagen van deze avonden vindt u in de vergaderkalender bij de desbetreffende data van de
avonden. Voornamelijk is aangegeven hoe de resultaten vervolgens gebruikt kunnen worden in het verdere proces van perspectief memo naar begroting 2016. De eerste, vernieuwde, opzet van de perspectiefmemo is gedeeld met de raad. Het algemene geluid was positief: vernieuwend en goed leesbaar.
Maar de zoektocht naar het benoemen van concrete resultaten blijft. Wellicht dat daar ook een rol voor de raad is weggelegd. Een uitgebreid verslag van deze avond volgt. Deze kunt u raadplegen via de vergaderkalender.

Anders denken, anders doen

Het idee van de thema-avonden komt voort uit het raadsakkoord Anders denken, anders doen. In dit akkoord worden een aantal begrippen of thema's genoemd die vragen om meer verdieping. Iedereen heeft tenslotte een ander beeld bij wonen of leefomgeving. Daarom is er begonnen met de thema-avonden.
Op deze avonden wordt er aan zo'n begrip of thema betekenis gegeven met raadsleden en inwoners. Het eindresultaat van de thema-avonden is input voor een uiteindelijk advies richting de raad. In dit advies wordt het ambitieniveau vastgelegd en gekoppeld aan de financiele gevolgen. Aan de hand
hiervan kan in de perspectiefnota 2016 een afweging worden gemaakt tussen alle vraagstukken die op de gemeente afkomen.