Tulku Lobsang Rinpoche komt naar Zutphen

Tulku Lobsang Rinpoche komt naar Zutphen

Tibetaanse boeddhistische meester Tulku Lobsang Rinpoche deelt zijn kennis gul en met humor

Tulku Lobsang is een hooggewaardeerde Tibetaanse arts en een eigentijdse boeddhistische leraar. Hij is jong, energiek en humoristisch en hij geeft donderdag 9 april een exclusieve masterclass KUM NYE - Tibetaanse Massage.

Tulku Lobsang

Gevoed door eeuwenoude kennis en tradities heeft Tulku Lobsang een verrassend actuele visie op onze westerse wereld. Als geen ander is hij in staat een brug te slaan tussen de oosterse wijsheid en de westerse denkwijze. Hij ís en leeft volledig dat wat hij onderwijst en brengt zijn lezingen en workshops met compassie, humor en in begrijpelijke bewoordingen.

Tulku Lobsang wordt gewaardeerd om zijn grote kennis van oude, lang bewaard gebleven meditatie, Martial Arts en massage technieken, waaronder Tsa Lung, Lu Jong en Kum Nye. Deze kennis wordt door Tulku Lobsang gedeeld over de hele wereld. Zo levert hij een bijzondere bijdrage aan het in stand houden van de Tibetaanse cultuur en de overlevering van de wijsheid die binnen deze cultuur in Tibet beschikbaar was.

Vanaf 2000 reist hij 11 maanden per jaar de wereld rond om deze boeddhistische wijsheid te delen en anderen te helpen inzicht te verkrijgen in een gelukkiger leven. Duizenden leerlingen over de hele wereld verheugen zich jaarlijks op zijn komst en genieten van zijn kennis, die hij graag deelt.

In september 2014 onderrichtte hij in drie weken, op uitnodiging van de Dalai Lama, 3000 monniken, scholieren en nonnen in Dharamsala. Dit bezoek is vastgelegd in een bijzonder filmpje dat te zien is op youtube.

MASTERCLASS KUM NYE - Tibetaanse Massage

Donderdag 9 april van 10:00-17:00 uur is een unieke gelegenheid om Tulku Lobsang te ontmoeten en van hem persoonlijk onderricht te krijgen. Tijdens deze bijzondere massage masterclass leer je de Tibetaanse Massage Technieken Kum Nye. Krijg je uitleg over de subtiele kanalen die door deze massagevorm geopend kunnen worden en de verschillende massagetechnieken worden afgewisseld met momenten waarop we de technieken op elkaar gaan oefenen. Kum Nye is een hele subtiele vorm van massage die over de kleding heen gegeven wordt.

De masterclass is in Atelier het Pakhuys aan de Berkelkade 15 te Zutphen. Aanmelden kan via: events@geboortenis.nl en bij Nienke Stoop T 06-42323202.

Meer info: www.geboortenis.nl

KUM NYE

Kum Nye Tibetaanse massage heeft grote weldadige effecten en brengt onze energie in evenwicht. De oorsprong van Kum Nye ligt in de Tibetaanse kloosters. De heilzame Kum Nye massage heeft een heel lange traditie in de Tibetaanse cultuur. De massage is met name weldadig voor mensen die mediteren, mensen die zwaar intensief werk doen en voor iedereen die aan enige vorm van lichaamstraining doet.

Kum Nye herstelt onze energie en geeft ons kracht. Het laat de energie vrij stromen en brengt ons hele energiesysteem in evenwicht. Dan kunnen we weer makkelijker met ons dagelijks leven omgaan en over het algemeen ook makkelijker tot rust komen. Kum Nye helpt al onze spieren te ontspannen, spanning en stijfheid op te lossen. Als energie en bloed in je lichaam vrij circuleren heb je kracht en word je niet snel moe.

De masterclass Kum Nye massage technieken leert ons over de kracht van aanraking. Je leert simpele technieken met een bijzondere werking op lichaam en geest.

Deze masterclass brengt je een methode waarmee je zelf tot een gezonde energiebalans kunt komen, én anderen kunt helpen zich te ontspannen en weldaad te ervaren.

ZUTPHEN BEVALT

Deze masterclass is tevens het openings-evenement van "Zutphen Bevalt". Het randprogramma van de foto-expo BIRTH DAY van de Belgische fotograaf Lieve Blancquaert. Meer informatie en het hele programma van "Zutphen Bevalt" is te lezen op onze site.