Persuitnodiging: Officiele opening nieuw station Delft

Datum publicatie: 03-04-2015 10:00

Sinds zaterdag 28 februari rijden de treinen door de tunnel en is het nieuwe station Delft voor iedereen open. De spoortunnel en het station zijn een indrukwekkende entree voor Delft. Het station heeft een typisch Delfts gezicht gekregen met architectuur van Delftse hand. Station Delft is het stralende middelpunt van een modern vervoersknooppunt. Naast het station en de spoortunnel is er een nieuw busplein en een ruime ondergrondse fietsenstalling gerealiseerd met plaats voor 5.000 fietsen. Nu is het tijd voor de officiele opening van het nieuwe station Delft op donderdag 9 april. Een dag vol festiviteiten voor en door inwoners van Delft, genodigden en reizigers.

De media zijn van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn.

Uitgebreid feestelijk programma voor alle Delftenaren en reizigers Tussen 07.30 en 19.00 uur treden verschillende artiesten in en rond het station op. De viering is er een voor treinreizigers en Delftenaren - door Delftenaren. Want de meeste artiesten die de opening gedurende de dag opluisteren met kleine, intieme optredens, komen uit Delft. Meer informatie over de artiesten en de tijden waarop ze spelen is te vinden op www.spoorzonedelft.nl/9april

Officieel moment

De officiele openingshandeling van station Delft is er een om niet te missen. Deze vindt plaats tussen 10.30 en 11.00 uur in de centrale hal van het station, onderaan de trappen. Iedereen is hierbij welkom. Bij deze handeling wordt ook de naam van de tunnel onthuld.

Extra rondleidingen

Er is nog steeds veel interesse van bewoners, bezoekers en reizigers voor het nieuwe station. Voor iedereen die ook op 9 april meer wil weten over de architectuur van de stationshal, worden er architectuurrondleidingen gegeven. Om 12.00, 14.00 en 16.00 start de rondleiding in Informatiecentrum Delft Bouwt (Barbarasteeg 2).

Tijdstippen voor de media

09.30 uur Ontvangst en registratie bij persbalie. Deze is te bereiken via de centrale stationshal naast de bloemenzaak.

10.00 uur Welkom en gesprek over de ontwikkeling van het station en spoorzonegebied onder meer met burgemeester Bas Verkerk, directeur projecten ProRail Patrick Buck en CEO NS Timo Huges

10:30 uur Officiele openingshandeling

11.00 uur Afsluiting officieel moment met gelegenheid tot stellen van vragen voor de media, verder optredens de hele dag.