Minister Schultz bezoekt Wereld Water Forum Korea

Persaankondiging: Minister Schultz bezoekt Wereld Water Forum Korea

8 april 2015 - 11:46

Minister Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu brengt van 9 tot en met 14 april een bezoek aan Korea. Ze zal daar als vicevoorzitter aanwezig zijn bij de vergadering van het High-level Experts and Leaders Panel on Water and Disasters (HELP) van de Verenigde Naties. Ook spreekt de minister bij het 7e Wereld Water Forum en heeft ze bilaterale gesprekken met regeringsvertegenwoordigers uit onder meer Myanmar, Korea en Indonesië.

Schultz spreekt bij HELP in Seoul onder meer over watermanagement in stedelijke delta’s en haar initiatief een Deltacoalitie te vormen met landen met vergelijkbare problemen. Ook zal ze de verplichtingen voor de internationale gemeenschap benadrukken die volgen uit het aanwijzen van het watervraagstuk als een van de nieuwe Doelen voor Duurzame Ontwikkeling van de VN. Deze Sustainable Development Goals (SDGs) worden dit jaar gepresenteerd als vervolg op de Millenniumdoelen. Tijdens het Wereld Water Forum in Daegu en Gyeongbuk zal Schultz onder meer spreken over de Nederlandse aanpak van waterveiligheid, de financiering en het belang van waterveiligheid voor economische groei.

Programma

Vrijdag 10 april spreekt de minister als vicevoorzitter tijdens de vergadering van HELP. Ook heeft ze diverse bilaterale gesprekken over het vormen van de Deltacoalitie.

Op zondag 12 april reist Schultz naar Daegu, waar ze de openingsceremonie bijwoont van het 7e Wereld Water Forum en een aantal bilaterale gesprekken heeft.

Maandag 13 april is Schultz in Gyeongju samen met Costa Rica en Korea moderator van de ministeriële rondetafelsessie Adaptation to Climate Change and Management of Water related Disasters. Daarnaast spreekt ze in Daegu als panellid over de financiering van infrastructuur, en als panellid over een waterveilige wereld en duurzame economische groei.

Dinsdag 14 april zit de minister, samen met Zwitserland, Zuid-Afrika en de World Water Council, een vergadering voor over water als een van de nieuwe Doelen voor Duurzame Ontwikkeling van de VN.