Man uit Den Helder wint 25.000 euro met Kraslot

Man uit Den Helder wint 25.000 euro met Kraslot

Rijswijk, 9 april 2015 - Een 39-jarige man uit Den Helder heeft met het kraslot `Spaarvarken' een geldprijs van 25.000 euro netto gewonnen en is van plan een nieuw bed te kopen.

"Ja, ik koop weleens een kraslot, maar dat is af en toe. Ik had vorig jaar een December Kalender gekocht voor mijn moeder en ik dacht toen dat we daarmee 100.000 euro hadden gewonnen. Dat bleek niet zo te zijn en dat was toch wel een teleurstelling hoor!" Het is ook de reden dat de winnaar af en toe een kraslot koopt, totdat dit kraslot hem geluk bracht. "Je bevat het echt niet. Het is bijna een extra jaarsalaris", aldus de winnaar. Op de vraag wat de man met de gewonnen geldprijs gaat doen: "Ik ga het delen met mijn moeder, maar zelf wil ik al heel lang een nieuw bed."

Het Spaarvarken Kraslot is populair en wordt sinds 2011 verkocht. Het spaarvarken is het symbool van het kapitaal dat een gemiddeld gezin in vroegere tijden bezat. Zo wordt in het zuidelijke deel van Duitsland nog steeds het spaarvarken cadeau gedaan met Oud en Nieuw. Ook een pasgeboren baby ontvangt een spaarvarkentje voor een lang, gelukkig en rijk leven.

Winkelfeest vrijdag 10 april 2015

Het winnende kraslot is verkocht bij Primera Den Helder aan de Keizerstraat 71 in Den Helder. Hier wordt vrijdag 10 april 2015 om 13:00 uur een taart aangesneden om het winnen van de prijs te vieren.