CDA en VVD: Bezetters Maagdenhuis, wegwezen en studeren

09/04/2015

CDA en VVD: Bezetters Maagdenhuis, wegwezen en studeren!

Het CDA en de VVD roepen de studenten en overige krakers van het Maagdenhuis op om per direct het pand te verlaten en aan het werk of studie te gaan. Als zij dit niet doen willen beide partijen dat het College van Bestuur van de UvA op om per direct over te gaan tot ontruiming van het Maagdenhuis.

CDA onderwijswoordvoerder Michel Rog: "Het bestuur moet weer zorg dragen voor de veiligheid in de panden die zij in eigendom heeft en zich niet langer laten gijzelen door de krakers. Die moeten wegwezen en gaan studeren of werken."

Al zes weken lang wordt het Maagdenhuis gekraakt. Inmiddels is het Maagdenhuis verworden tot een anarchistische vrijstaat waar naast studenten ook beroepsactivisten en krakers een nieuw thuis hebben gevonden.

VVD woordvoerder Pieter Duisenberg: "Sommigen van deze bezetters gaan er zelfs prat op `niet te geloven in studeren'. Wat ons betreft heeft het speelkwartier lang genoeg geduurd!'

Rog en Duisenberg hekelen de opstelling van de bezetters die vernielingen aanrichten, maar wel doodleuk verzoeken om extra studiepunten. De schade als gevolg van de illegale kraak van het Maagdenhuis loopt dagelijks verder op. Voor VVD en CDA is de maat nu vol en het speelkwartier voorbij. De schade aan het monumentale pand moet wat de partijen betreft dan ook op de daders worden verhaald.