Okapi’s van Blijdorp ook in centrum Rottterdam

PERSBERICHT

Rotterdam, 9 april 2015

Okapi’s van Blijdorp ook in centrum Rottterdam

Zoals bekend zijn de zeldzame okapi’s weer terug in Blijdorp in een gloednieuw onderkomen: een stukje Centraal Afrikaans regenwoud. Maar ook in het centrum van de stad kom je ze nu tegen dankzij een bijzondere samenwerking tussen twee bekende Rotterdamse instellingen: de Markthal en Diergaarde Blijdorp. In de Markthal kun je de okapi echt niet missen: een hoge wand bij de ingang toont deze prachtige diersoort waar je een mooie selfie mee kunt maken. In de ‘fijnproef-weken’ kom je nog meer in de sfeer van de okapi en het Congolees regenwoud. Door het stadscentrum rijdt bovendien een tram met de afbeeldingen van okapi’s in een tropisch, groen decor.

Fijnproefweken in de Markthal

Diergaarde Blijdorp en de Markthal, twee iconen van de stad, werken samen. De prachtige okapi is terug in Blijdorp en dat viert de Markthal mee met de fijnproefweken. De okapi is een echte fijnproever. Zijn menu bestaat uit een zo groot mogelijke diversiteit aan blad, kruiden, varens en schimmels voor de nodige vitaminen en mineralen. Voor de fijnproefweken zijn drie Congolese recepten samengesteld. De recepten, waarvan de ingrediënten in de Markthal te vinden zijn, zijn gratis verkrijgbaar (evenals een unieke Markthaltas) en te downloaden via de websites van de Markthal en Blijdorp. Bezoekers kunnen ook een selfie maken met de levensgrote okapi op de wand en delen via social media met #BLIJdorpmetmijnokapi. De leukste inzending krijgt een Blijdorp-jaarabonnement cadeau. De fijnproefweken zijn van dinsdag 7 april tot en met 10 mei 2015. In het weekend van 18 en 19 april is Blijdorp aanwezig (van 12.00 16.00 uur) met een okapi informatiepunt en zijn er in de Markthal heerlijke Congolese hapjes te proeven.

Okapi ontmoeting op de tram

Sinds kort rijdt in hartje Rotterdam een wel heel bijzondere tram. De tram is getransformeerd in een opvallende okapi-tram met een tropisch, groen decor. De ‘making of’ is vastgelegd met een time-lapse video van 1,5 minuut en het filmpje is te zien op het youtubekanaal van Blijdorp: youtube.com/diergaardeblijdorp. De okapi-tram rijdt de komende drie maanden door Rotterdam.

Okapi’s in Diergaarde Blijdorp

In Diergaarde Blijdorp zijn de bijzondere okapi’s in het echt te bewonderen. Ze leven hier samen met kleurrijke Afrikaanse vogelsoorten tussen tropische planten uit hun natuurlijke leefgebied. Het verblijf is uniek in de dierentuinwereld en een geschenk van de Vereniging Vrienden van Blijdorp. Een van de okapivrouwtjes is een oude bekende van Blijdorp. Kamina is in Blijdorp geboren en nu weer thuis in Rotterdam, samen met haar dochter M’buti. Meer informatie is te vinden op www.diergaardeblijdorp.nl