Waan je in de 17de eeuw of maak zelf pillen

Workshop De Medicijnfabriek in Museum Boijmans Van Beuningen.

Persbericht

Nationale Museumweek in Boijmans

9 apil 2015

Beleef een dag uit het leven van een 17de eeuws meisje of maak zelf pillen in een heus medicijnenlaboratorium. Tijdens de Nationale Museumweek is in Museum Boijmans Van Beuningen van alles te beleven:

Odilia's Familiedag

Zondag 19 april

Diverse activiteiten tussen 13.00 en 16.00 uur

Gratis, excl. entree. Alleen voor het familiecollege is reserveren mogelijk.

Tijdens de Museumweek start in het museumrestaurant een bijzondere collectiepresentatie met gebruiksvoorwerpen uit het 17de eeuwse huishouden van het doodgewone Haagse meisje Odilia Beck. Tijdens de Familiedag kan het hele gezin zich onderdompelen in het leven van Odilia. Kom naar het museum voor een interactief familiecollege door cultuurhistoricus Irma Thoen, uitleg over de 17de eeuwse tafel en voorwerpen door conservator Alexandra van Dongen, een workshop tekenen met houtskool en storytelling met Odilia's tante Annetje. Odilia blogt dagelijks over haar belevenissen op www.odiliasdagboek.nl.

Workshop medicijnen maken

Vrijdag 24 april

11:30-13:30 uur en 14:00-16:00 uur

5 euro, excl. entree

Reserveren verplicht

Verzamel planten en kruiden uit de museumtuin en het park en maak zelf pillen! Het is sinds kort verboden om medicijnen te verkopen waarvan niet wetenschappelijk is bewezen dat ze werken. Designstudio Circus Engelbregt wil onze kennis over de natuur behouden en ontwikkelde daarvoor een speciale methode: de Intuitieve Plantbenadering (voor beginners). Deze workshop maakt onderdeel uit van de tiende editie van de tentoonstellingsserie Design Columns, getiteld Crazy Care. Deze workshop is geschikt voor volwassenen en kinderen vanaf 8 jaar (kinderen onder begeleiding van een volwassene).

Kunstschatten ontdekken

Instaprondleidingen

Elke dag tijdens Museumweek (maandag 20 april gesloten)

Start om 13.00 en 14.00 uur

Gratis, excl. entree. Reserveren niet mogelijk, vol is vol.

Ontdek de kunstschatten van het museum samen met een rondleider. Bekijk met de hele familie bijzondere, mooie of vreemde schilderijen en kunstobjecten, zoals de spiegelkamer van Yayoi Kusama of de Schroefboog van Claes Oldenburg aan de museumvijver.

Nieuwe tentoonstellingen

Vanaf zaterdag 25 april, het laatste weekend van de Museumweek, zijn twee nieuwe tentoonstellingen te zien. Stap in de wondere totaalinstallatie van Eveline Visser geinspireerd op het vogelrijk of geef uw ogen de kost tussen de kleurrijke en glimmend keramieksculpturen van Ron Nagle.