Utrecht-Midden zet zich extra in voor aanpak jeugdwerkloosheid

Datum: 09 april 2015

Weth. Everhardt tekent overeenkomstweth. Everhardt tekent overeenkomst. Foto Martijn Beekman

Wethouder Victor Everhardt van Utrecht nam onlangs namens het regionale Actieplan Jeugdwerkloosheid Utrecht-Midden deel aan de landelijke WerkDag in Den Haag

Bunnik is een van de 15 gemeenten in de regio die samenwerkt binnen het Actieplan Jeugdwerkloosheid.

Op deze dag keek wethouder Everhardt samen met Mirjam Sterk, ambassadeur Aanpak Jeugdwerkloosheid, samen met de ministers Asscher (SZW) en Bussemaker (OCW) en met een aantal sprekers uit het veld terug op twee jaar Aanpak Jeugdwerkloosheid. Ook blikten zij vooruit op de komende periode. Want, hoe verduurzamen we de aanpak Jeugdwerkloosheid? Op welke manier houden we het thema hoog op de verschillende agenda's en blijven we samen de kansen op werk voor jongeren vergroten? Tijdens de WerkDag werden intentieverklaringen ondertekend.

"Het Actieplan Jeugdwerkloosheid Utrecht-Midden gaat sowieso verder. Daarmee blijven wij aandacht vragen voor het vinden van banen voor werkzoekenden jongeren. Daarom heb ik de intentieverklaring ondertekend, om door te gaan met onze aanpak. Ook ondertekende ik een werkakkoord namens de regio Utrecht-Midden. Hiermee wil ik laten zien dat we ons als 15 gemeenten samen, extra zullen inzetten voor werk en stageplekken voor jongeren in de regio Utrecht-Midden", aldus wethouder Victor Everhardt op de landelijke Werkdag van het SterkTeam.

Meewerkende gemeenten

De 15 gemeenten in de arbeidsmarktregio Utrecht-Midden die in het Actieplan Jeugdwerkloosheid samenwerken zijn: Bunnik, De Bilt, Houten, IJsselstein, Lopik, Montfoort, Nieuwegein, Oudewater, Stichtse Vecht, Utrecht, Utrechtse Heuvelrug, Vianen, Wijk bij Duurstede, Woerden en Zeist.