Concept nieuwe Woonvisie ter inzage

9-4-2015 - Concept nieuwe Woonvisie ter inzage

Hoogerheide - De gemeente Woensdrecht legt van 2 april tot en met 13 mei 2015 een concept van de nieuwe Woonvisie ter inzage.

Wethouder Van Agtmaal geeft aan dat de woningmarkt de afgelopen jaren sterk veranderd is: "Door de kredietcrisis is de verkoop van woningen gestagneerd en zijn huizenprijzen gedaald. Daarnaast zijn er door de Rijksoverheid diverse maatregelen genomen die gevolgen hebben voor de woningmarkt en volgen er later in 2015 nog meer wetswijzigingen. Ook merken we meer en meer de gevolgen van demografische veranderingen zoals de vergrijzing. Al deze ontwikkelingen vragen om een nieuwe Woonvisie."

In de Woonvisie staan de gemeentelijke ambities voor het woonbeleid voor de komende tien jaar geformuleerd. "De Woonvisie geeft daarmee richting aan ontwikkelingen en projecten in de gemeente Woensdrecht. Het is geen gedetailleerd plan, want we weten immers niet precies wat er gaat gebeuren de komende tien jaar, maar we weten wel dat we bijvoorbeeld te maken gaan krijgen met vergrijzing, een toenemende vraag naar zorg en ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid en betaalbaarheid", aldus wethouder Van Agtmaal. "En als er zich ontwikkelingen voordoen die van grote invloed zijn en die we nu nog niet konden voorzien, dan is er ruimte voor tussentijdse bijstelling van de Woonvisie."

Naast een verkenning van algemene ontwikkelingen, is er ook ingezoomd op de ontwikkeling van de verschillende kernen van de gemeente Woensdrecht, een vraag die nadrukkelijk naar voren kwam bij het maken van de integrale DorpsOntwikkelingsPlannen (iDOP's) voor de kernen.

In oktober 2014 zijn de uitgangspunten voor de Woonvisie vastgesteld. Op basis van deze uitgangspunten is een concept van de Woonvisie opgesteld. Dit concept wordt van 2 april tot en met 13 mei ter inzage gelegd, zodat iedereen kan reageren. Het concept van de Woonvisie is in te zien op het gemeentehuis te Hoogerheide. De visie is daarnaast ook te downloaden op deze website.