Update CDA-meldpunt onveilige verkeerssituatie

9 april 2015

Sinds mei 2014 kunnen Hagenaars bij het CDA onveilige verkeerssituaties melden. Er zijn inmiddels tientallen meldingen binnengekomen. Alle meldingen zijn door het CDA Den Haag uitgezet bij de gemeente en voor het merendeel van de problemen is inmiddels een oplossing gevonden en terugkoppeling gegeven aan de melders.

Danielle Koster in gesprek met een bezorgde ouder die een melding deed Danielle Koster in gesprek met een bezorgde ouder die een melding deed

Zo wordt er door de gemeente een dammetje aangelegd in de parkeerstrook bij sportpark Albardastraat zodat kinderen die gaan sporten veilig kunnen oversteken, worden ratteltikkers geplaats voor blinde en slechtziende overstekers bij de oversteek van de Jacob Mosselstraat - Schenkkade, is aan de groenbeheerder gemeld dat dat de groeiende klimop op het Westeinde het zicht van fietsers beperkt en gaf de wegbeheerder van stadsdeel centrum het zebrapad op de Elandstraat een nieuw likje verf.

Er kon niet altijd positieve terugkoppeling gegeven worden. Soms is er aan een gevaarlijke situatie helaas niets te doen. Initiatiefneemster van het meldpunt Danielle Koster `'Toch is het prettig dat er door de gemeente grondig naar de situatie is gekeken. Bewoners hebben een uitleg gekregen waarom een situatie zo is en niet of slechts beperkt aangepast kan worden. Zij weten nu waar ze aan toe zijn.''

Een aantal meldingen behoefte een nog wat grondiger onderzoek en uitleg. Vorige week ging Danielle Koster daarom samen met een verkeersdeskundige van de gemeente Den Haag en de melders naar een tweetal verkeerssituaties kijken. De deskundige legde uitgebreid aan raadslid Koster en de melders uit wat de gemeente wel en niet kan doen om de verkeerssituatie veiliger te maken. `'Op de Laan van Hoornwijck en in de Krakeendstraat legde de verkeersdeskundige uitgebreid de verkeerssituatie en de keuzes die daaraan vooraf gingen aan ons uit. Soms zitten situaties ingewikkelder in elkaar. Een oversteekplaats bijvoorbeeld lijkt een simpele oplossing maar is lang niet altijd bevorderlijk voor de veiligheid. Het is fijn dat de gemeente tijd voor ons maakte en een heldere uitleg verstrekte'', aldus Koster.

Meldingen die onlangs binnenkwamen zijn deze week uitgezet bij de gemeente. Koster: `'Melden kan nog steeds!''