Henk Brink benoemd als formateur

Door VVD Drenthe op 9 apr 2015

Tijdens de Statenvergadering van 8 april heeft informateur Peter Snijders verslag gedaan van de informatieronde. Zijn rapportage is door alle partijen met instemming onthaald. Peter Snijders stelt een coalitie voor met VVD, PvdA, CDA en ChristenUnie. Aan Lijsttrekker Henk Brink is vervolgens gevraagd als formateur op te treden.

Henk Brink wordt daarbij vanuit de fractie bijgestaan door Jan Smits. Daarnaast wordt nog een aparte, onafhankelijke gesprekleider gezocht. Op deze manier hoopt men al eind volgende week met een concept-programma te kunnen komen. Dat concept-programma kan vervolgens in de verschillende fracties besproken worden. Mocht dat allemaal lukken, dan zou - theoretisch gesproken - in de Statenvergadering van 29 april a.s. zowel het definitieve programma alsook de coalitie vastgesteld kunnen worden.

Peter Snijders is inmiddels hartelijk bedankt voor zijn bewezen diensten. Hij heeft zijn werk uitstekend gedaan. En Henk Brink hecht eraan te melden, dat tot op heden de gesprekken in goede harmonie verlopen. Dat geeft goede hoop op een evenwichtige en stabiele coalitie.