Deel Coentunnel voorlopig dicht


10 april 2015, 06:26

De tunnelbuis van de Coentunnel in de buitenring van de A10 zal vrijdagmorgen voor het verkeer komende vanaf de A10-Noord tot 09.00 uur afgesloten zijn.

Om even voor 06.00 uur gebeurde er een ongeluk tussen een vrachtwagen en een personenauto waarbij de auto onder de vrachtwagen belandde. De aangesnelde hulpdiensten hebben de persoon in de auto heel snel uit het voertuig kunnen halen. Deze is met onbekend letsel naar het ziekenhuis vervoerd.

Hoe het ongeval kon gebeuren is onduidelijk, vermoedelijk is de dichte mist mede veroorzaker. Aan de noordkant van Amsterdam is de mist vrij hardnekkig, op sommige plaatsen zien weggebruikers geen hand voor ogen en is het voeren van mistverlichting wenselijk.

De politie ter plaatse zal een onderzoek instellen om de ware toedracht van het ongeval vast te kunnen stellen. Tot die tijd zal het verkeer met bestemming Den Haag om moeten rijden. Dat kan via de Zeeburgertunnel. Een andere, minder voor de hand liggende optie is om de A10 te verlaten bij de
afrit Tuindorp-Oostzaan. Vanaf daar kan binnendoor naar de A8 gereden worden. Via de A8 kan het verkeer dan wel gewoon door de tunnel richting Den Haag rijden. Heel erg wenselijk is dat overigens niet omdat de wegcapaciteit daar een stuk lager ligt.

Het verkeer dat bij de afsluiting vast kwam te staan is tijdelijk langs de ongevalslocatie geleid. De rest van het verkeer is door de politie teruggeleid.