Uitslaande brand snel onder controle


* Homepage VRH
* Besloten delen
* Persbericht

Uitslaande brand snel onder controle

6 personen naar het ziekenhuis
10 april 2015 - Den Haag

Vrijdagochtend rond kwart voor zes brak er brand uit in een portiekwoning aan de Rodenbachlaan in Den Haag. De brand was snel onder controle. In de woning verbleven op dat moment zes personen. Allen zijn voor controle op rookinhalatie vervoerd naar het ziekenhuis.

De brand werd in de vroege ochtend door een voorbijganger ontdekt en gemeld bij de Alarmcentrale. Bij aankomst van het eerste brandweervoertuig kwamen de vlammen al uit het pand. Omdat het onduidelijk was hoeveel mensen er in de woning waren en de naastgelegen panden ontruimd moesten worden
werd er een tweede blusvoertuig en een hoogwerker ingezet.

Het brandadres bevond zich in een portiek woning op de tweede verdieping. Een naastgelegen woning is tijdelijk ontruimd. Bij de andere panden was niemand aanwezig. Omdat de bewoners van het pand waar de brand was uitgebroken veel rook hadden ingeademd zijn zij naar het ziekenhuis vervoerd.

De brand is door onbekende oorzaak ontstaan in de keuken.



Salvage
Om de gedupeerden verder te helpen is de Stichting Salvage gekomen. Stichting Salvage is er om betrokkenen persoonlijke hulp te bieden en de schade zo veel mogelijk te beperken. Meer informatie over Stichting Salvage is te vinden op de website www.stichtingsalvage.nl.


Meldtijd
05:45
Ter plaatse
05:50
Incident meester
06:16

Nadere informatie over dit bericht
Naam woordvoerder
Rob van den Berg
E-mailadres
Pers@VRH.NL
Telefoon
06-55301656

Zeven dagen per week, 24 uur per dag, staat de VRH paraat voor de veiligheid van de burgers.
Brandweer Haaglanden, de MKA (Meldkamer Ambulancezorg) en GHOR werken multidisciplinair samen met de negen gemeenten uit de regio: niet alleen om samen op te kunnen treden als het nodig is, maar ook om samen de voorbereidingen te treffen om rampen of grote incidenten te voorkomen en te
bestrijden.
VRH

Ik wil

* Deze pagina printen
* RSS[IMG]