Onderhandelingsresultaat cao KLM-grond een feit; alle bonden aan boo..


Onderhandelingsresultaat cao KLM-grond een feit; alle bonden aan boord!

Geplaatst op 10 april 2015
[IMG]
De afgelopen weken is er bijzonder intensief met KLM gesproken over de cao voor grondpersoneel. Na veel praten, uitwisselen van ideeen, elkaar overtuigen en onderhandelen hebben we nu een onderhandelingsresultaat voor een nieuwe cao KLM grondpersoneel. Het mooie aan dit
onderhandelingsresultaat is dat alle vakbonden voor grondpersoneel partij zijn in dit resultaat!

De inhoud

Het resultaat kent verschillende productiviteitsmaatregelingen, een passende loonparagraaf, een vrijwillige vertrekregeling en maatregelen om gedwongen ontslag te voorkomen. Voor een volledig overzicht kun je hier de afspraken downloaden.

Disclaimer

Het onderhandelingsresultaat is er nu, maar kan pas effectief worden als ook in de domeinen cabine en cockpit een gelijkwaardige bijdrage is geleverd aan deze cao. Het overleg in deze cao domeinen is nog niet afgerond. Deze disclaimer hebben we opgenomen in de afspraken, want we willen
voorkomen dat we uiteindelijk als enige domein een bijdrage leveren aan de toekomst van KLM. We hopen dat ook in de andere domeinen snel een resultaat bereikt zal worden en we houden daar zeker een vinger aan de pols.

Vervolg

De komende weken willen we met jullie in gesprek over de cao en het resultaat en zullen we je gaan vragen wat je van het resultaat vindt. Een uitnodiging voor een informatiesessie volgt komende week. De stemming voor dit resultaat zal schriftelijk (digitaal) plaatsvinden.

Vragen of suggesties?

Bij vragen en/of suggesties, kun je contact opnemen met Swen Laarveld, telefoonnummer: 06 52 52 20 66.



Informatie

Sectoren: Dienstverlening
Branche: Schiphol
Geplaatst in: Actueel Nieuws