10 april uitzending Event of Effent door Tienerpartij en...


10 april uitzending Event of Effent door Tienerpartij en burgemeester

10 april 2015

Om 19.30 uur op internetzender 24music.tv

Uitzending Event of Effent op vrijdag 10 april om 19.30 uur op internetzender 24music.tv

De Tienerpartij van Effent, de Oosterhoutse Mavo, organiseert op 10 april de eerste uitzending van 'Event of Effent' een driedelig tv-programma waarin stellingen aan de orde komen afgewisseld met zang en dans van de leerlingen. Kijkers kunnen tijdens de uitzending reageren op de stellingen.
Deze wordt uitgezonden op de nieuwe Oosterhoutse internetzender 24music.tv. Het programma op vrijdag 10 april om 19.30 uur wordt gepresenteerd door de 12-jarige Merel Beins en burgemeester Huisman.

Iedere uitzending heeft een thema. Dat is op 10 april 'Veiligheid' en daarom is burgemeester Huisman hierbij. Kijkers kunnen tijdens de uitzending reageren op stellingen als `Een kliklijn vind ik walgelijk', `De politie moet zich meer met sexting bezighouden', `Iedere school moet lessen
zelfverdediging geven' en `Alcoholgebruik minderjarigen is toch niet te controleren'. Op deze ludieke wijze worden amusement en politieke onderwerpen met elkaar verbonden.

De Tienerpartij is een initiatief van de Leerlingenraad op Effent die vorig jaar in verkiezingstijd ook al een programmaserie maakte voor de lokale tv-omroep Orts. Ditmaal trekt het samen op met 24music.tv dat jong talent de kans wil geven live op te treden voor een breder publiek. In de
tweede aflevering op 17 april staan Cultuur en Jeugdzorg centraal en is wethouder Jan Peters de co-presentator.