Stroef verlopende onderhandelingen bij Yara Sluiskil


Stroef verlopende onderhandelingen bij Yara Sluiskil

Geplaatst op 10 april 2015
[IMG]

De Unie had gehoopt dat na 3 onderhandelingsronden er een cao-akkoord gepresenteerd zou kunnen worden met mooie afspraken, die recht doen aan de inspanningen van de medewerkers en ook rekening houden met de mooie bedrijfsresultaten. Helaas is dit niet het geval.

Aanvullende wijzigingsvoorstellen

In de 3de onderhandelingsronde, op 31 maart 2015, is Yara met aanvullende wijzigingsvoorstellen gekomen:

* Voorstel 1: bij overschrijding van de arbeidstijd geen ATW/RVD toegekend maar een toeslag voor dienstwissel. De overschrijding niet per dag berekenen maar per cyclus.
* Voorstel 2: invallen vanuit ploegen- naar dagdienst (bv. onderhoudsstop) niet per dag de uren verrekenen maar rekenen over de gehele periode van de stop (bv. 3 weken). Teveel gewerkte uren worden uitbetaald.

Impact

Op de ledenvergaderingen zullen wij rekenvoorbeelden presenteren, op basis van de huidige situatie en het Yara-voorstel. Deze voorstellen kunnen uiteraard een grote impact hebben op de betrokken medewerkers. Daarom, voordat we met Yara verder onderhandelen, willen we de mening van de leden
weten. Daartoe wordt er, samen met de andere vakbonden, een bijeenkomst georganiseerd op:

Donderdag 23 april 2015 in Het Meulengat te Sluiskil

Aanvang: 1e sessie: 10.00 uur - 2e sessie: 19.30 uur

Voorts wordt op de bijeenkomst uitgebreid aandacht besteed aan de reactie van Yara op de voorstellen van de vakbond, waaronder de loonsverhoging. Vooralsnog is Yara slechts bereid de lonen te verhogen met een schamele 1,7% (= inclusief schrappen koffiegeld: gemiddeld 0,2%). Het "netto" bod
bedraagt per saldo daarom 1,5%

Vragen of opmerkingen

Voor vragen of opmerkingen over dit dossier, neem contact op met Marco Vallebella
Belangenbehartiger Collectief Chemische Industrie

Informatie

Sectoren: Industrie en Handel
Branche: Chemie
Geplaatst in: Actueel Nieuws