Regio Stedendriehoek ontwikkelt methode voor betere aansluiting tuss..


Gepubliceerd: 10 april 2015 om 11:59

Laatst gewijzigd: 10 april 2015 om 12:05

Werken aan meer onderscheidend en aantrekkelijk woonklimaat.

Gisteren ontving het Dagelijks Bestuur van de Stedendriehoek uit handen van de duovoorzitter Tafel Woonkwaliteit Frans Holleman, directeur BPD regio Noord-Oost, de publicatie `Tafel Woonkwaliteit; Geeft inzicht in vraag en aanbod in de Stedendriehoek: naar een kwalitatieve
woningbouwprogrammering'.

Afbeelding van Regio Stedendriehoek ontwikkelt methode voor betere aansluiting tussen vraag en aanbod woonmilieus

Nathan Stukker, ook duovoorzitter Tafel Woonkwaliteit en wethouder Wonen van de gemeente Apeldoorn: "Op twee manieren hebben we grote winst geboekt als het gaat om het aanbod van woningen in de Stedendriehoek: overheid en bedrijfsleven werken veel nauwer samen en we proberen de goede methode
te vinden om die woningen beschikbaar te maken waar men in de regio behoefte aan heeft. Bouwen waar behoefte aan bestaat, dat is de grote uitdaging voor bouwers en bestuurders."

Hulpmiddel

Het sturingsinstrument biedt de Tafel een hulpmiddel om per gemeente inzicht te krijgen in hoeverre het aanbod van woningbouwplannen aansluit bij de (modelmatige berekende) vraag.
Gemeentelijke overheden en andere betrokken partijen in de regionale woningmarkt van de Stedendriehoek kunnen hier hun voordeel mee doen. De eerste resultaten van de Tafel zijn gebundeld in een brochure.
De publicatie en het werken met een Tafel vormen een opmaat naar een verdere intensivering van de publiek-private samenwerking in dit gebied.

Tafel Woonkwaliteit: publiek en privaat

In de regio Stedendriehoek hebben overheden, ontwikkelaars, corporaties, makelaars, onderwijsinstellingen en banken elkaar gevonden in de Tafel Woonkwaliteit.
De Tafel Woonkwaliteit is een uitwerking van De Agenda Stedendriehoek, waarin `afstemmen van wonen, werken en voorzieningen', benoemd is als kans voor verdere regionale samenwerking op het gebied van de leefomgeving. In de Tafel ontmoeten publiek en privaat elkaar en delen zij hun kennis. "Het
is een initiatief dat typerend is voor de nieuwe manier van werken rond beleids- en gebiedsontwikkeling", aldus Frans Holleman van BPD. "Door de verbinding te leggen kunnen we gezamenlijk werken aan ons doel: een aantrekkelijk woonklimaat in de Stedendriehoek."