Themamiddag `Ouderen in veilige handen'


RSS voor Direct regelen

Direct regelen

brondocumenttitel
Bezwaar, beroep en zienswijze
Bezwaar WOZ-waarde
Evenement organiseren
Gevonden en vermiste voorwerpen
Paspoort, identiteitskaart of visum
Taxatieverslag

Naar digitaal loket

Zoekresultaten

Wordt geladen...

* actueel
* nieuws

Themamiddag `Ouderen in veilige handen'

vrijdag 10 april 2015


De werkgroep `Voor en door ouderen' nodigt alle ouderen uit Rijssen-Holten uit voor de thema middag `Ouderen in veilige handen' op donderdag 30 april 2015. De middag staat in het teken van ouderenmishandeling en het aanbod van Via Vie Welzijn voor senioren.

Ouderenmishandeling is een maatschappelijke misstand, die maar heel langzaam de weg naar de openbaarheid vindt. Ongeloof en ontkenning dragen daar zeker aan bij, evenzo belangrijk is dat het meeste geweld tegen ouderen onzichtbaar is. Het geweld vindt achter de voordeur plaats en wordt veelal
gepleegd door mensen die heel nabij staan: partners, kinderen, buren, kennissen of hulpverleners. Ruim honderdduizend ouderen in Nederland krijgen jaarlijks op de een of andere manier te maken met mishandeling. Ook in Rijssen-Holten komt ouderenmishandeling voor. Met de voorlichtingscampagne
`Een veilig thuis, daar maak je je toch sterk voor' wil de overheid het taboe op ouderenmishandeling doorbroken en waar mogelijk voorkomen. Op de themamiddag geeft Bartine Agteresch, wijkverpleegkundige bij Zorgaccent uitleg en informatie over ouderenmishandeling.

De werkgroep wil ook graag de activiteiten en diensten van Via Vie Welzijn onder de aandacht brengen. Niet iedereen kent het aanbod dat Via Vie Welzijn verzorgd. Via Vie Welzijn biedt veel activiteiten en diensten aan voor senioren, deze worden toegelicht door ouderenadviseur Ans Detert.

De organisatie van de middag ligt in handen van de werkgroep `Voor en door ouderen'. Die inmiddels alweer 16 jaar actief is. Doelstelling van de werkgroep is het organiseren van bijeenkomsten waar ouderen met verschillende culturele achtergronden elkaar ontmoeten en kennis en begrip voor
elkaars cultuur krijgen, oog te hebben voor de behoefte en gezamenlijke belangen van alle ouderen. Belangrijke elementen hierbij zijn herkenning en erkenning van gevoelens die gemeenschappelijk zijn. En ook acceptatie dat er verschillen zijn. Respect en belangstelling voor elkaars identiteit.

Aanmelden

Belangstellenden kunnen zich tot uiterlijk dinsdag 28 april aanmelden bij Chantal Huisman op telefoonnummer (0548) 854 426 of per e-mail c.huisman@rijssen-holten.nl.

Programma

13.30 uur Ontvangst met koffie/thee
14.00 uur Welkom door wethouder Cornelissen
14.10 uur Presentatie over Ouderenmishandeling door Bartine Agteresch
15.00 uur Pauze
15.30 uur Presentatie over Aanbod Via Vie Welzijn voor senioren door Ans Detert
16.00 uur Afsluiting

De werkgroep bestaat uit vertegenwoordigers van o.a. Turkse Vereniging SSR, Suryoye Aramese Culturele Vereniging ABGAR, Moluke Stichting TERIPANG, KBO Rijssen, PCOB Rijssen en gemeente Rijssen-Holten.