Kerktoetredersdag 2015 op 6 juni


Kerktoetredersdag 2015 op 6 juni 10-4-2015



Ontmoeting in de Bedevaartkerk te Brielle

Een flink aantal personen treedt ieder jaar toe tot de Rooms Katholieke Kerk. Jaarlijks organiseert het bisdom Rotterdam voor hen die in het afgelopen jaar zijn toegetreden een zogenaamde kerktoetredersdag. Een ontmoeting van nieuwe rooms-katholieken met elkaar en met bisschop Van den Hende.
De persoonlijk uitnodigingen voor deze ontmoeting zijn reeds verstuurd.

De bijeenkomst zal dit jaar plaatsvinden als onderdeel van het Laurentiusjaar dat op in november 2014 gestart is. Het thema van de kerktoetredersdag is `Alles zal helder worden in het licht'. Woorden van de heilige diaken Laurentius die hij vlak voor zijn marteldood gezegd zou hebben.

De ontmoetingsdag vindt plaats op zaterdag 6 juni in de Bedevaartskerk, De Rik 5 te Brielle en duurt van 10.30 tot 14.30 uur. De nieuwe katholieken met hun peters en meters, familieleden, begeleiders en belangstellenden zijn van harte welkom en kunnen zich aanmelden tot 21 mei 2015 via het
emailadres pastoraledienstverlening@bisdomrotterdam.nl .

Voorafgaand aan de eucharistieviering is er van 9.30 - 10.15 uur gelegenheid tot het ontvangen van het sacrament van Boete en Verzoening.