Risico-Inventarisatie en Evaluatie PPMO uitgevoerd


10 april 2015

PPMO

Op 24 maart 2015 voerde op verzoek van Brandweer Nederland een onafhankelijk bureau een risico-inventarisatie en evaluatie (RI&E) uit op de brandbestrijdingsbaan en voor de reguliere traplooptest. De RI&E voor de Stairmaster volgt later.

Brandweer Nederland vindt het belangrijk dat de RI&E in alle transparantie en openheid plaatsvindt en beantwoordt aan de zorgen uit het veld rondom veiligheid. `Daarom consulteerden wij vakbonden, VBV en landelijke medezeggenschap op het plan van aanpak van de RI&E. Daarnaast waren zij
uitgenodigd `live' mee te kijken', zo stelt Brandweer Nederland. De resultaten zijn inmiddels opgeleverd en worden op korte termijn met bonden, VBV en medezeggenschap besproken. Daaruit volgt een plan van aanpak ter optimalisatie van de veiligheid van de PPMO (Periodiek Preventief Medisch
Onderzoek). Op dit moment is de PPMO, in de aangepaste vorm, nog steeds een geldige keuringsvorm. De testresultaten uit het verleden staan daarom niet ter discussie.

Vakgroep Arbeidsveiligheid

De landelijke vakgroep Arbeidsveiligheid - onder leiding van Ellen Buskens - is rechtstreeks betrokken bij de RI&E. Er is een team samengesteld dat onder leiding van portefeuillehouder Yle Stelstra fungeert als aanspreekpunt voor vragen op het gebied van PPMO.

Meer informatie over de PPMO vind je op brandweernederland.nl/ppmo