Mega Piraten Festijn terug naar Barneveld

’s Lands grootste meezingfestijn voor het eerst met eigen begeleidingsband

Mega Piraten Festijn terug naar Barneveld

BARNEVELD – Het Mega Piraten Festijn keert op vrijdag 10 april weer terug naar Barneveld (of Zeumeren). Vele toppers uit de Nederlandstalige muziekwereld zijn weer van de partij. Van Jan Smit tot Jannes, van Marianne Weber tot John West, van de Gebroeders Ko tot Roy Donders. De presentatie is als vanouds in handen van Willie Oosterhuis. De voorverkoop is inmiddels begonnen.

Voor het eerst gaat het Mega Piraten Festijn werken met een eigen band: Het Mega Piraten Festijn Orkest. Die zal een aantal artiesten op het affiche live begeleiden. “En veel meer kan ik er op dit moment ook nog niet over zeggen, want dit is echt nog maar enkele dagen geleden besloten”, vertelt organisator Eddie Mensink. “Hoe het eruit zal komen te zien? Dat moet straks blijken. Hoe dan ook blijven we werken met het podium middenin de tent, maar dat zal, aangezien er straks ook een band moet staan, wel wat groter worden. Het idee voor de band bestond al enkele jaren en dit jaar hebben we knoop doorgehakt. Een fantastische toevoeging, denken we. En weer een keer wat anders. Nu moeten we zo snel mogelijk alle puntjes op de i zetten.” De entreeprijs is voor dit jaar vastgesteld op 21 euro. Kaarten voor de tribune kosten 29,50 euro en zijn uitsluitend via www.megapiratenfestijn.nl verkrijgbaar. Het oude vertrouwde, oer-Hollandse blijft ook dit seizoen centraal staan in de festivalformule. “We noemen het MPF ook wel het Meezingfeest van het jaar. En niet voor niets. Iedereen die een MPF heeft bezocht, weet waarover ik het heb. Iedereen zingt mee. Verbroedering en gezelligheid; dat blijft onze insteek en daar wordt niets aan veranderd.”

Programma

Jan Smit, Jannes, Roy Donders, Django Wagner, Marianne Weber, Jan Keizer & Anny Schilder, Gebroeders Ko, John West, Koos Alberts, Sieneke, Stef Ekkel, Ancora, Monique Smit, Jaman, Lesley Williams, Vinzzent, Helemaal Hollands, De Hollandio’s, Belinda, Gino Graus, Henk Dissel en Edwin van Hoevelaak (wijzigingen voorbehouden).

Voorverkoop

Kaarten (à 21 euro, exclusief reserveringskosten) zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij alle vestigingen van Primera (onder andere in Barneveld, Ede, Veenendaal, Amersfoort, Nijkerk en Ermelo); de Brunawinkels in Barneveld, Leusden, Putten en Voorthuizen; The Read Shop in Lunteren en Sigarenmagazijn Verwoert in Scherpenzeel. Daarnaast kunt u ook kaarten reserveren via Paylogic. Tribunekaarten zijn verkrijgbaar via www.megapiratenfestijn.nl.

Het terrein aan de Stroetweg in Zeumeren is geopend vanaf 18.30 uur. Het officiële programma begint om 19.30 uur.

Zie verder www.megapiratenfestijn.nl.