Dentons US en McKenna Long gaan fuseren

Dentons US en McKenna Long gaan fuseren

Vlak na historisch samengaan van Dentons in China zorgt Amerikaanse fusie voor voordelen voor clienten van beide bureaus in Noord-Amerika en rond de wereld

NEW YORK & ATLANTA - (Business Wire)

Een fusie van Dentons US LLP ('Dentons US') en McKenna Long & Aldridge LLP ('McKenna Long') is goedgekeurd door de partners van beide bureaus. Het nieuws bouwt voort op het momentum van het eerder aangekondigde samengaan tussen Dentons en ******, met als gevolg de creatie van 's werelds grootste advocatenkantoor. Klanten in de VS zullen ongeevenaarde toegang krijgen tot markten over de hele wereld, en internationale klanten zullen profiteren van toegenomen sterkte en bereik in de Verenigde Staten.

Dentons, dat toegewijd is aan het leveren van de hoogste kwaliteit juridisch advies in binnen- en buitenland, zal clienten bedienen vanuit meer dan 125 locaties in meer dan 50 landen. Het zal beschikken over circa 6.600 advocaten en professionals wereldwijd, met meer dan 1.100 van hen gevestigd in de Verenigde Staten. Het team is verspreid over 21 locaties in de VS, waaronder Albany, NY; Atlanta; Boston; Chicago; Dallas; Denver; Houston; Kansas City, MO; Los Angeles; Miami; New Orleans; New York; Orange County, CA; Phoenix; San Diego; San Francisco; Short Hills, NJ; Silicon Valley, CA; St. Louis; Tysons Corner, VA; en Washington, DC.

De fusie zal:

De klantenservice binnen praktijken en sectoren aanzienlijk versterken. Vrijwel elke sector en praktijkgroep zal winnen aan toegevoegde diepte, breedte en geografische reikwijdte, met als gevolg, binnen verschillende disciplines, het ontstaan van:

* Een aanzienlijk verbeterde ondernemingsrechtpraktijk

* Een nationale krachtpatser op het gebied van geschillen, met een volledig aanbod van diensten in de grootste Amerikaanse markten voor geschillen

* 's Werelds dominante praktijk op het gebied van onroerend goed, met aanzienlijke aanwezigheid in belangrijke industriele centra in de VS, waaronder Atlanta, Californie, Chicago en New York

* Een belangrijk concurrentievoordeel in verzekeringen

* Een vooraanstaande praktijk voor openbaar beleid en regelgeving in de VS, zowel in Washington, DC, en rond de VS, ook met een nieuwe focus op VS-Canada

* Een toonaangevende praktijk voor overheidscontracten in de VS

* Een praktijk voor intellectueel eigendom met aanzienlijke aanwezigheid in toonaangevende markten zoals Silicon Valley, Washington, DC, New York en San Diego

Het aanbod van Dentons in de belangrijkste Amerikaanse markten versterken. Na de fusie zal Dentons een substantieel toegenomen aanwezigheid hebben in New York, Atlanta, Los Angeles, San Francisco en Washington, DC, en nieuwe mogelijkheden in Denver, San Diego, Orange County, CA, en Albany, NY. Hierdoor heeft de onderneming een aanzienlijk versterkte positie in het zuidoosten en het westen van de VS, waaronder Californie, de op twee na grootste Amerikaanse markt.

Zorgen voor wereldwijde synergie. Voortbouwend op Dentons' wereldwijde platform en het komend samengaan van Dentons en ****** zal deze fusie Dentons US in staat stellen om nog meer diensten op meer plaatsen aan meer klanten te bieden. Dentons biedt momenteel de op vier na grootste aanwezigheid in Canada; dit combineren met de Amerikaanse-Canadese praktijk van McKenna Long zal van de nieuwe Dentons het toonaangevende bureau maken voor werk in de VS-Canada. Het kantoor McKenna Long in Seoul zal de opmars van het bureau in de snelgroeiende markt van Azie/Pacific verder bevorderen. Internationale klanten die toegang zoeken tot de Amerikaanse markt zullen profiteren van de uitgebreide Amerikaanse aanwezigheid van de gefuseerde onderneming. Klanten in de VS en over de hele wereld zullen ook profiteren van het verenigde team van invloedrijke en ervaren professionals binnen Dentons US en McKenna Long op het gebied van overheidszaken. Dit team bestaat uit voormalige nationale partij-afgevaardigden, ambassadeurs, voormalige leden van het Amerikaanse Congres en topassistenten van Amerikaanse presidenten, gouverneurs en senatoren.

Gebruik maken van Dentons' polycentrische benadering namens clienten. Zowel Dentons als McKenna Long omarmen de diversiteit van onze mensen, geografie, culturen, juridische tradities en klanten. Dentons zal geen dominante nationale cultuur of een enkele zetel hebben. Klanten die concurreren in geglobaliseerde markten en sectoren doen hun voordeel met deze polycentrische benadering. Het zorgt voor juridische talent van verschillende achtergronden en uit verschillende landen, en met diepgaande ervaring in elk type recht, waaronder burgerlijk recht, gewoonterecht, sharia wetgeving en Chinese wetgeving.

Dentons US zal worden geleid door Co-Chief Executive Officers Jeff Haidet, de voorzitter van McKenna Long, en Peter Wolfson, de CEO van Dentons US. Mike McNamara, die momenteel werkzaam is als Managing Partner van Dentons US, zal de Managing Partner van het gefuseerde Dentons US zijn. Het leiderschap in de andere regio's van het bureau blijft ongewijzigd. Wereldwijd zal Dentons blijven worden geleid door Elliott Portnoy als Global Chief Executive, Joe Andrew als internationaal voorzitter en, na de lancering van het samengaan met ******, Peng Xuefeng als voorzitter van de internationale raad van bestuur.

Andrew verklaarde: "Fuseren met het enorme talent, de expertise en leiderschap van McKenna Long na het samengaan met ****** toont aan dat Dentons' inventieve, polycentrische benadering niet alleen heeft gezorgd voor de creatie van het grootste advocatenkantoor in de wereld, maar ook het toonaangevende advocatenkantoor in de wereld."

"Dit jaar heeft Dentons al vele belangrijke primeurs en mijlpalen bereikt die onze klantgerichte missie over de hele wereld ondersteunen," merkte Portnoy op. "Van ons samengaan in China, tot het bereiken van Level 1 Broad-Based Black Economic Empowerment-status in Zuid-Afrika, en nu een fusie met McKenna Long, zijn we een nog sterkere onderneming dan we waren aan het begin van het jaar."

"Onze fusie met Dentons is het resultaat van een doordacht strategisch planningsproces van een jaar dat is geculmineerd in een positief pad voor de toekomst van McKenna Long en onze clienten," gaf Haidet te kennen. "De voordelen voor onze clienten en onze mensen zijn duidelijk, en we zijn enthousiast om in de VS een ongeevenaard wereldwijd platform te omarmen."

Wolfson merkte op, "Vorig jaar had Dentons de beste financiele prestaties in onze 109-jarige geschiedenis in de Verenigde Staten. Samengaan met de uitzonderlijke advocaten en professionals van McKenna Long blijft onze strategische prioriteit voor de versterking van die prestaties in praktijken zoals ondernemingsrecht, geschillen, intellectueel eigendom, openbaar beleid en regelgeving, en vele andere kritische gebieden van klantenservice."

Het overgrote deel van het economisch belang van beide kantoren keurde de fusie goed en zal samengaan. In gemeenschappelijk overleg is besloten dat niet alle advocaten en professionals zullen toetreden tot de gecombineerde onderneming. In overleg met degenen die niet toetreden zullen mededelingen worden gedaan wanneer deze personen bepalen waar ze hun carriere gaan voortzetten.

Ingangsdatum

De fusie van Dentons US en McKenna Long wordt naar verwachting later in 2015 van kracht.

Over Dentons

Dentons is een wereldwijd advocatenkantoor gedreven om klanten te voorzien van een concurrentievoordeel in een steeds complexere en onderling verbonden wereld. Dentons is een top 20 onderneming op de Acritas 2014 Global Elite Brand Index, en vastbesloten om de status quo uit te dagen door op nieuwe en inventieve manieren consistente en compromisloze kwaliteit te leveren. Met een erfenis van juridische ervaring die teruggaat tot 1742, werd Dentons gevormd door het samengaan van internationaal advocatenkantoor Salans LLP, Canadees advocatenkantoor Fraser Milner Casgrain LLP (FMC) en internationaal advocatenkantoor SNR Denton. Dentons' clienten profiteren nu van circa 2.600 advocaten en professionals in meer dan 75 locaties verspreid over meer dan 50 landen in Afrika, Azie, Canada, Centraal-Azie, Europa, het Midden-Oosten, Rusland, het GOS en de Kaukasus, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. Het bedrijf bedient de lokale, regionale en mondiale behoeften van een breed spectrum van klanten, inclusief besloten en naamloze vennootschappen; overheden en overheidsinstellingen; kleine bedrijven en starters; ondernemers; en personen. Ga voor meer informatie naar www.dentons.com.

Over McKenna Long & Aldridge LLP

McKenna Long & Aldridge is een internationaal advocatenkantoor met advocaten en openbare beleidsadviseurs in 15 kantoren en 13 markten. Het bedrijf is uniek gepositioneerd op het kruispunt van het recht, het bedrijfsleven en de overheid, en vertegenwoordigt clienten op het gebied van complexe geschillen, ondernemingsrecht, energie, milieu, financien, overheidscontracten, gezondheidszorg, infrastructuur, verzekeringen, intellectueel eigendom, openbaar beleid, onroerend goed en technologie.

McKenna Long werd gevormd door de fusie van twee advocatenbureaus in 2002: het in Washington, DC gevestigde McKenna & Cuneo en het in Atlanta gevestigde Long Aldridge & Norman. In 2012 fuseerde het in Californie gevestigde Luce Forward, Hamilton & Scripps LLP met McKenna Long.

Ga voor meer informatie naar www.mckennalong.com.

Over ******

****** werd opgericht in 1992 en is een van de eerste adocatenkantoren in China en momenteel het grootste advocatenkantoor in China. ****** is de thuisbasis van meer dan 4.000 gelicentieerde advocaten en professionals wereldwijd. Het hoofdkantoor van ****** bevindt zich in Peking en het bureau heeft meer dan 51 vestigingen en kantoren, waardoor de onderneming naadloos geintegreerde juridische diensten kan bieden aan haar klanten op wereldwijde basis.

****** en zijn advocaten hebben in de loop der jaren talrijke voortreffelijke onderscheidingen en prijzen verdiend, waaronder gedurende meerdere opeenvolgende jaren de benoeming tot 'Outstanding National Law Firm' door de All China Lawyers Association, de eerste plaats op 'ALB 50: Asia's Largest Law Firms' van Asian Legal Business, en de nummer een positie op de lijsten 'The Asia 50' en 'The China 20' van The Asia Lawyer van 2015. Ga voor meer informatie naar www.dachengnet.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, welke als enige rechtsgeldig is.

Dentons

Ashley Burke, +1 202-408-3255

ashley.burke@dentons.com

of

McKenna Long & Aldridge

Ellen Musante, +1 202-496-7228

emusante@mckennalong.com

Zie het origineel.