Wijkwethouders, ook in uw wijk!

Persbericht

Wijkwethouders, ook in uw wijk!

10 april 2015

Elke wijk in Rijswijk heeft een eigen wijkwethouder. De wijkwethouders zijn het aanspreekpunt voor de bewoners in de wijk. Daarmee zijn zij ‘de oren en de ogen” in de wijk. De wijkwethouders gaan op deze manier direct in contact met inwoners. Het gemeentebestuur is daardoor zichtbaar, benaderbaar en aanspreekbaar.

Wat kunt u verwachten van de wijkwethouder in uw wijk?

De wethouders hebben naast hun taken als vakwethouder ook een taak als wijkwethouder. Dat is omdat het gemeentebestuur benaderbaar wil zijn. De wijkwethouders gaan in hun ‘eigen wijk’ met de bewoners kijken welke wensen en behoeften er in de wijk zijn.

Afhankelijk van de wijk kunnen er fietstochten door de wijk worden houden om zoveel mogelijk specifieke kenmerken van de wijk te leren kennen. De wijkwethouder kan uitleg geven over ontwikkelingen op een specifiek onderwerp of thema. Daarnaast kan de wijkwethouder de vergaderingen van bewonersorganisaties bezoeken en worden bijeenkomsten en evenementen in de wijk bezocht.

Of u kunt de wijkwethouder vragen stellen en u kunt ideeën voor de wijk kwijt. U kunt ook zaken met de wijkwethouder bespreken waar extra een inspanning of aandacht van het college van B&W voor wordt gevraagd.

Welke wijkwethouder is aanspreekpunt in mijn wijk?

Cromvliet, Leeuwendaal en Oud Rijswijk; Nicole Dierdorp Julianapark, Huis te Lande, Te Werve Stationskwartier, in de Bogaard, Spoorzicht, Kleurenbuurt en Artiestenbuurt; Marloes Borsboom Overvoorde, de Strijp, Presidentenbuurt, Ministerbuurt, Stervoorde, Eikelenburg, Hoekpolder; Bjorn Lugthart Hoornwijk, Broekpolder, Plaspoelpolder, Muziekbuurt, Wilhelminapark; Rene van Hemert Sion, RijswijkBuiten, Pasgeld, ’t Haantje, Elsenburg, Kraayenburg en Vrijenban; Ronald van der Meij

Welke buurt hoort bij welke wijk? In welke wijk woon ik? Rijswijk is opgedeeld in 11 wijken. Elke wijk bestaat weer uit meerdere buurten. Bekijk de overzichtslijst van de buurten, de wijken en de wijkwethouders op www.rijswijk.nl/wijkwethouders.

Vanaf eind mei houden de wethouders ook een maandelijks spreekuur in het stadhuis. Inwoners kunnen zich daar voor aanmelden of een afspraak maken. Daarover volgt later meer.