Rondetafelgesprek over problemen met de zorg en ondersteuning voor mensen met psychische problematiek

10/04/2015

Rondetafelgesprek over problemen met de zorg en ondersteuning voor mensen met psychische problematiek

Op initiatief van het CDA samen met de SP en de PvdA komt er binnenkort een rondetafelgesprek in de Tweede Kamer over de signalen dat er problemen zijn met de zorg voor mensen met een geestelijke gezondheidszorgproblematiek. Uit een meldactie van het Landelijke Platform GGZ geven de ondervraagden aan dat niet altijd voldoende zorg voorhanden is. Het probleem lijkt te zijn dat de afbouw van bedden in de praktijk sneller gaat dan opbouw van ambulante arrangementen voor zorg en ondersteuning.

Het rondetafelgesprek is bedoeld ter voorbereiding op een debat op 21 mei met de minister van Volksgezondheid over de geestelijke gezondheidszorg (ggz). CDA zorgwoordvoerder Hanke Bruins Slot: "In de ggz staan alle seinen op rood, maar dit kabinet dendert maar door."

De partijen willen vertegenwoordigers van onder meer de politie, burgemeesters en gemeenten, Landelijk platform geestelijke gezondheidszorg, de Nederlandse Spoorwegen, de zorgverzekeraars en GGZ Nederland uitnodigen om te vertellen hoe de opvang en de begeleiding van verwarde mensen hun dagelijks werk beinvloeden. Hanke Bruins Slot: "Ik wil weten of er voor mensen met psychiatrische problemen voldoende zorg en ondersteuning is en als dat niet zo is, wat er dan nodig is."