Waarom steeds meer zorgorganisaties ICT beheer uitbesteden

In vergelijking met andere sectoren steekt de zorg nog steeds veel tijd en geld in het zelf beheren van basale ICT-voorzieningen zoals werkplekken en het ICT netwerk. De huidige realiteit is dat het beheer zich concentreert op `kantooruren' en daarbuiten kan zeker niet de response- en oplostijd worden geboden die vereist is. Het IT management staat dan voor het dilemma: de interne beheercapaciteit vergroten of onderdelen, zoals de basale ICT, gaan afstoten?

Waarom zouden we als zorgorganisatie ons ICT beheer moeten uitbesteden?

Uitbesteding van het ICT beheer aan deskundige dienstverleners die (meer) continuiteit, kwaliteit en deskundigheid kunnen bieden is inmiddels meer regel dan uitzondering. Door uitbesteding van de basale ICT is een interne ICT afdeling van een zorginstelling in staat wel de noodzakelijke aandacht te geven aan ontwikkelingen, zoals de invoering van de nieuwste generatie EPD en ERP, E-health en de verdere integratie van informatisering en medische techniek. Een neveneffect van de invoer van deze toepassingen is dat continue beschikbaarheid ervan een harde eis is vanuit de organisatie. Een eis waaraan het merendeel van de ICT afdelingen zelf niet of nauwelijks aan kan voldoen.

Samengevat zijn er diverse voordelen om ICT beheer uit te besteden aan een professionele organisatie:

1. Substantiele en structurele besparingen realiseren op ICT.

2. Vergroten van de slagkracht.

3. Transparantie en voorspelbaarheid van kosten.

4. Altijd toegang tot de nieuwste technologie en daadwerkelijke expertise

5. ICT beheer op maat van uw organisatie.

6. U wordt volledig ontzorgd t.a.v. ICT.

Noodzaak effectief regie

Als de keuze voor uitbesteden wordt gemaakt, dan betekent dit niet dat voortaan kan worden volstaan met wat contactmanagement. Om echt doelmatig ICT uit te besteden is het een noodzaak ook effectief regie op de uitbesteding(relatie) te gaan voeren met de partij aan wie ICT beheer is uitbesteed.

Waarom uitbesteden aan Simac Healthcare?

Met uitbesteding van Simac Healthcare kunt u rekenen op een gezonde en vooral solide ICT partner op het vlak van advies, beheer en support van ICT infrastructuren en bijbehorende applicaties, waarbij de focus ligt op borgen van continuiteit en het leveren van uitmuntende service. U kunt uw ICT beheer in allerlei gradaties aan Simac Healthcare uitbesteden. Het geeft u alle gelegenheid zich te richten op uw kernactiviteiten, kosten te besparen en te profiteren van (maximale) flexibiliteit en kwaliteit. Simac Healthcare neemt het beheer van uw ICT omgeving geheel of gedeeltelijk over, van server storage, netwerk tot de werkplekken, zowel remote als on site.

Interesse? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek. U kunt ons bereiken via telefoonnummer 040-258 28 15 of via simac.healthcare@simac.com.