Theatergroep subSuburbia speelt Don Juan in Corrosia Stad

Persbericht

Theatergroep subSuburbia speelt Don Juan in Corrosia Stad

Op zaterdag 11 april gaat de voorstelling Don Juan in première in Corrosia Stad. Onder regie van Esther Bolte spelen tien getalenteerde Almeerse jongeren een nieuwe versie van het zeventiende-eeuwse toneelstuk van Molière, geschreven door Jeroen Callaars. De voorstelling is van 9 april t/m 1 mei 2015 te zien in Corrosia Stad. Don Juan vertelt het verhaal van de legendarische vrouwen-versierder en -verslinder. Zodra hij ze veroverd heeft verliest hij zijn interesse: Who’s next? Exclusieve clubs of exclusieve liefde? Cocktails met tien chickies of een romantisch diner voor twee? Seks met onbekenden in de VIP-lounge of altijd naast je grote liefde wakker worden?

Geen dilemma's die Don 'Juan' Nieuwhuizen bezighouden. De grote verleider is verslaafd aan coke, drank en seks. En hij heeft aan geen van alle ooit tekort. Geld zat. Hij leidt een leven waar Paris Hilton een puntje aan kan zuigen. De liefde ontwijkt hij moeiteloos – hij sluit hij zich af voor wie te dichtbij komt. Maar wat als verliefdheid op de loer ligt? Als de vonk een bosbrand blijkt?

Esther Bolte maakt met tien jongeren uit Almere een zinderende voorstelling vol verleiding, seks, drugs, glamour en een spoor van huilende meisjes. Jeroen Callaars schreef een nieuwe versie van het zeventiende-eeuwse toneelstuk Don Juan van Molière. Eén ding is hetzelfde gebleven: het leven dat Don leidt, zal hem uiteindelijk kapot maken.

De voorstelling Don Juan is te zien van 9 april t/m 1 mei 2015 in Corrosia Stad.

Repetitie Don Juan (c) Claudia Kamergorodski

subSuburbia

subSuburbia is het jongerengezelschap van Theatergroep Suburbia. Dit seizoen zijn tien jongeren uit de polder en omstreken, tussen de 15 en 25 jaar, geselecteerd om Don Juan te spelen. Eerder speelde subSuburbia al Lotzooi!, Een Faust, De Driestuiversopera, Peer Gynt en Elckerlyc. De regie is in handen van Esther Bolte. De acteurs krijgen gedurende de repetitieperiode spellessen van regisseur Julia Bless (o.a. regie van Blind Date en Madame Bovary). Ook worden zij bijgestaan door zangcoach Jorge Verkroost (bekend van de musicals Droomvlucht, Rocky over the Rainbow en Ciske de Rat) en danscoach Shantay Stern (vorig jaar te zien in Elckerlyc en daarnaast in Spangas).

Repetitie Don Juan (c) Claudia Kamergorodski

Esther Bolte

Esther Bolte studeerde in 2001 af aan de Academie voor Drama in Eindhoven. Sindsdien combineert ze acteren, regisseren en lesgeven met elkaar. Ze heeft zich gespecialiseerd in het regisseren van jongerentheater.

Jeroen Callaars

Jeroen Callaars schrijft dit jaar de tekst van Don Juan. Jeroen is vorig jaar afgestudeerd van de Schrijfopleiding van de HKU en heeft sindsdien geschreven voor o.a. het Over het IJ-festival, VPRO Dorste en Studio 52nd.

Theatergroep Suburbia

Theatergroep Suburbia is het stadsgezelschap van Almere. Onder de artistieke leiding van Albert Lubbers maken we aantrekkelijk toneel voor alle bewoners van de stad. Ontroerende, tragische en hilarische voorstellingen over het menselijk tekort, ook voor degenen voor wie toneelbezoek niet vanzelfsprekend is. We spelen op verschillende plekken in de stad, in het theater, maar ook in parkeergarages, flatgebouwen, of in de natuur van Flevoland. Praktische informatie

Don Juan

Speelperiode: 9 april t/m 1 mei 2015

Première: 11 april 2015

Locatie: Corrosia Stad, Almere

Kaarten: www.corrosia.nl

Credits

Gespeeld door: Sannah Aukes, Sharlee Daantje, Lieuwkje Dijkstra, Michael Hendriks, Bastiaan Kalb, Ziggy Knel, Anne-Fleur Lefel, Odail el Omari, Veronique Stokkers en Luca Warmer

Tekst: Jeroen Callaars

Regie: Esther Bolte

Regie-assistentie: Erik Kaizer en Marion van der Bijl

Spellessen: Julia Bless

Zangcoach: Jorge Verkroost

Danscoach: Shantay Stern

Decor- en kostuumontwerp: Lonneke Cuppen

Grafisch ontwerp: Studio Ron van Roon

Fotografie: Claudia Kamergorodski

Productie: Josta Visser en Anneke Steffens

Assistent productie: Julia Soede

Marketing en publiciteit: Ilona de Jong

Zakelijke leiding: Jos van Hulst

Artistieke leiding: Albert Lubbers