Kinderhulp-collecte: Maak samen met ons geluk mogelijk

Huiswerk maken op je eigen kamer of gezellig spelen met vriendjes. Het lijkt heel normaal. Maar wat als je een kale kamer moet delen met je broertje? Er zijn veel kinderen in Nederland die geen eigen plekje hebben en soms op een matras op de grond moeten slapen. Isaac en Kenyi zijn twee van deze kinderen.

Isaac (12) en Kenyi (13) zijn na het plotselinge overlijden van hun vader bij hun oom ingetrokken. Dat is financieel een flinke uitdaging. Door zijn arbeidsongeschiktheid ontvangt hij een uitkering en heeft het niet breed. Dit werd al meteen pijnlijk duidelijk toen de jongens met hun tas voor de deur stonden. Isaac en Kenyi slapen sinds hun aankomst dan ook op een matras op de grond. Hun begeleider besloot daarom een beroep op Kinderhulp te doen. Kinderhulp hielp de jongens met een ieder hun eigen bed en een stoer bureautje voor huiswerk.

Nationaal Fonds Kinderhulp

Nationaal Fonds Kinderhulp vindt dat alle kinderen recht hebben op geluk. Ook de 400.000 kinderen die in armoede opgroeien. Wanneer je opgroeit in een instelling of een gezin met financiele problemen, is een onbezorgde jeugd allesbehalve vanzelfsprekend. Net als de leuke dingen die kleur geven aan een kinderleven. Terwijl je als kind niets liever wil dan er gewoon bij horen en meedoen met je vrienden en klasgenoten. Om dit mogelijk te kunnen maken, doet Kinderhulp van 12 tot en met 18 april een beroep op uw vrijgevigheid. Laat alle kinderen meedoen en geef aan de collectant!