TV-Mis zondag 12 april vanuit Baarn

TV-Mis zondag 12 april vanuit Baarn 10-4-2015

De wekelijkse Eucharistieviering op televisie wordt zondag 12 april uitgezonden vanuit de H. Nicolaaskerk in Baarn. Celebrant is pastoor Ton Huitink; het voorafgaande Geloofsgesprek is ook met deze pastoor van de parochie HH. Martha en Maria.

Beschrijving

De Nicolaaskerk in Baarn maakt onderdeel uit van een parochie met maar liefst negen kerken. Die zijn de afgelopen jaren naar elkaar toe gegroeid. In een bestuurlijk en sociaal proces, in een nadere kennismaking en ontmoeting van mensen, in een ontwikkeling die voortdurend is begeleid door pastoor Ton Huitink.

Martha en Maria

"De parochie heeft mooie namen gekregen en is vernoemd naar Martha en Maria. Doen en bidden, buiten en binnen, handelen en verinnerlijken: dat is allemaal gebeurd in de afgelopen jaren. En zo heeft de parochie langzaam een cohesie gekregen die recht doet aan het verhaal van Jezus: mensen komen samen in het spoor van Christus en mogen verschillend zijn. De een is een doener, de ander is een bidder, de een is een harde werker, de ander is een contemplatieve zwijger. De verschillende kerken hebben zo hun eigen karakter. Het is de verdienste van Ton Huitink dat hij de ruimte heeft gelaten aan de verschillen en zo de negen kerken heeft laten groeien in verbondenheid," zo luidt de aankondiging van dit geloofsgesprek op de website van omroep RKK.

Verbondenheid

In de differentiatie zit de ruimte om te groeien in samenwerking. Ton Huitink heeft daar evenementen toe georganiseerd: een fietstocht om elkaar te leren kennen, een bedevaart om elkaars spiritualiteit op het spoor te komen, een korenavond om elkaar te leren waarderen. En die koren zijn ingezet tijdens de vieringen op televisie. "Zo werden de uitzendingen een spiegel van de veelkleurigheid van de parochie," aldus de RKK website. In het geloofsgesprek vertelt Ton Huitink over dit proces van eenwording en differentiatie: eigenheid binnen een groeiende waardering voor het geheel.

RKK Geloofsgesprek, zondag 12 april om 10.15 uur, NPO 2

Eucharistieviering, zondag 12 april om 10.30 uur, NPO 2